CGTN ANKETA: Afrička omladina pozdravlja dostignuća kinesko-afričke saradnje
Foto: Kineska medijska grupa

CGTN ANKETA: Afrička omladina pozdravlja dostignuća kinesko-afričke saradnje

Planeta -

(KMG) -- Afrički narod je u najboljoj poziciji da kaže koji je put razvoja najbolji za Afriku. Kina je pouzdan partner Africi na njenom putu modernizacije. Prema istraživanju koje su sproveli CGTN i Univerzitet Ženmin u Kini, posredstvom Instituta internacionalne komunikacije nove ere za afričke ispitanike, mladi afrički ispitanici starosti od 18 do 24 godine u potpunosti afirmišu koncept i dostignuća kineske modernizacije i razvoja i imaju velika očekivanja od dostignuća kinesko-afričke praktične saradnje u različitim oblastima u novoj eri.

Istraživanje je pokazalo da mladi ispitanici generalno imaju veoma povoljan utisak o Kini. Čak 98,7 odsto mladih Afrikanaca vidi Kinu kao uspešnu zemlju. Njih 96,1 odsto smatra da je Kina važna zemlja, a 94,4 odsto veruje da je Kina zemlja vredna poštovanja. Čak 96,7 odsto mladih Afrikanaca očekuje da će imati priliku da putuje, studira ili posećuje Kinu u budućnosti.

Visok povoljan utisak anketiranih mladih ljudi o Kini je prvenstveno posledica njihovog visokog prepoznavanja koncepta i dostignuća razvoja kineske modernizacije, posebno u oblasti ekonomije, nauke i tehnologije.

Čak 97,1 odsto ispitanika veruje da Kina ima veliku ekonomsku snagu, a 98,2 odsto hvali Kinu zbog održavanja brzog privrednog rasta, dok 95,8 odsto mladih Afrikanaca smatra da je kineska ekonomija dala značajan doprinos oporavku globalne privrede.Osim toga, 99 odsto ispitanika impresionirano je tehnološkom snagom Kine. Njih 90,5 odsto smatra da je izvorna sposobnost Kine u oblasti inovacija brzo napredovala, a 97,8 odsto veruje da su kineska nauka i tehnologija u velikoj meri doprinele globalnoj naučnoj i tehnološkoj oblasti.

Efikasna i praktična saradnja Kine i Afrike dala je podsticaj zdravom i stabilnom razvoju kinesko-afričkih odnosa i izmamila je visoko priznanje afričke omladine.

Kina i Afrika nastavljaju da produbljuju svoju saradnju kroz mehanizme kao što su inicijativa “Pojas i put” i Forum kinesko-afričke saradnje.

Dostignuća obuhvataju više oblasti, uključujući trgovinu i ekonomiju, infrastrukturu i javno blagostanje. Izgradnja kinesko-afričke zajednice sa zajedničkom budućnošću napreduje stabilno i neprekidno koristi narodima obeju strana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track