PUTIN ŽELI NUKLEARKE NA DALEKOM ISTOKU Govor šefa Kremlja na forumu u Vladivostoku, otkrio od čega zavisi budućnost Rusije (VIDEO)
Foto: EPA Vyacheslav Prokofyevsputnikkre

Na panelu sa premijerom Malezije i zamenikom predsednika Kine

PUTIN ŽELI NUKLEARKE NA DALEKOM ISTOKU Govor šefa Kremlja na forumu u Vladivostoku, otkrio od čega zavisi budućnost Rusije (VIDEO)

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma u Vladivostoku.

Na panelu sa Putinom je i premijer Malezije Anvar Ibrahim i zamenik predsednika Kine Han Ženg.

Putin je kazao da dalekoistočne oblasti Rusije daju zemlji direktan pristup perspektivnim rastućim tržištima azijsko-pacifičkih zemalja.

- Daleki istok je naš lider u novoj globalnoj ekonomskoj realnosti. Od toga kako će se razvijati Daleki istok u velikoj meri zavisi budućnost čitave naše zemlje. U stvari, danas je Daleki istok, bez svakog preterivanja, postao najvažniji faktor u jačanju pozicije Rusije u svetu - kazao je predsednik Rusije, prenosi Sputnjik.

Vladimir Putin, Vladivostok
foto: EPA Vyacheslav Prokofyevsputnikkre, EPA Alexei Nikolskysputnikkremlin

Putin je rekao da je Istočni ekonomski forum postao platforma za razgovor o strategijama razvoja Rusije i čitavog Azijsko-pacifičkog regiona.

- Istočni ekonomski forum je s pravom postao priznata platforma za uspostavljanje čvrstih poslovnih kontakata i razmatranje strateških pitanja u razvoju ruskog Dalekog istoka i čitavog azijsko-pacifičkog regiona - naveo je Putin na plenarnoj sednici Istočnog ekonomskog foruma.

On je kazao da je na poslednja tri foruma potpisano više od 1.000 sporazuma u vrednosti od preko 10,5 biliona rubalja i potom otvoreno je preko 140.000 radnih mesta.

Putin je učesnicima foruma predložio da se razmisli o izgradnji nuklearnih elektrana na Dalekom istoku i dodao da je širenje Istočnog poligona železnica najvažniji i najveći projekat.

(Kurir.rs/Sputnjik/Preneo: N. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track