"RUSIJA PODRŽAVA KAMALU, TO NAM JE SAVETOVAO BAJDEN" Putin otkrio ko mu je "favorit" za predsednika SAD i šta je presudilo (VIDEO)
Foto: AP/Manuel Balce Ceneta, EPA Mikhail Metzelsputnikkre, Shutterstock

"RUSIJA PODRŽAVA KAMALU, TO NAM JE SAVETOVAO BAJDEN" Putin otkrio ko mu je "favorit" za predsednika SAD i šta je presudilo (VIDEO)

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas ironično da "podržava" kandidatkinju demokrata Kamalu Haris za izbore u SAD u novembru.

„Rekao sam da je naš favorit aktuelni predsednik gospodin Bajden, on je sklonjen iz trke, ali je preporučio svojim pristalicama da podrže gospođu Haris, pa ćemo i mi učiniti isto, podržaćemo je“, rekao je Putin.

Ruski predsednik je to uz svoj karakterističan osmeh rekao na Ekonomskom forumu u Vladivostoku.

"Na kraju krajeva, izbor je na američkom narodu i mi ćemo ga poštovati. Što se tiče favorita, nije na nama da to određujemo. To je, ipak, izbor američkog naroda", dodao je Putin, koji je prokomentarisao i ono što republikanski kandidat Donald Tramp često komentariše kod svoje protivnice - njen smeh.

I dok se Trampu baš i ne dopada zarazan smeh Kamale Haris, predsednik Rusije tvrdi da ima drugačije mišljenje.

"Ako se tako zarazno smeje, s njom je sve u redu", rekao je Putin.

Prema oceni Sputnjika, Putin ovim svojim izjavama "troluje" Demokrate.

"Putin troluje američku Demokratsku stranku, "podržava" Kamalu Haris za predsednika SAD", objavila je ova ruska agencija na mreži X.

Kurir.rs/Newsweek/Milica CG

Bonus video:

05:05

NAPAD RUSIJE JE BIO UPOZORENJE UKOLIKO ZELENSKOM ZAPAD ODOBRI OVAJ USLOV Stručnjaci: Putin će biti primoran na kompromis?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track