RUSIJA PROZRELA PLAN KIJEVA ZA KURSK! PUTIN: Cilj je bio da nas Ukrajinci unervoze, da prebacimo trupe i zaustavimo ofanzivu!
Foto: EPA Vyacheslav Prokofyevsputnikkre

RUSIJA PROZRELA PLAN KIJEVA ZA KURSK! PUTIN: Cilj je bio da nas Ukrajinci unervoze, da prebacimo trupe i zaustavimo ofanzivu!

Planeta -

Provokacija Kijeva je dovela do „konsolidacije društva, kao što se to uvek dešava u takvim slučajevima u Rusiji“. Broj vojnika po ugovoru je brzo rastao, rekao je ruski predsednik

Ruski poredsednik Vladimir Putin na na plenarnoj sednici IKS Istočnog ekonomskog foruma po prvi put, veoma detaljno govorio je o tome šta se dešavalo uKurskoj oblasti.

Ruska vojska je stabilizovala situaciju i sada postepeno istiskuje ukrajinske oružane snage iz pograničnog područja. Cilj neprijatelja je bio da nas unervozi, da galami, prebaci trupe sa jednog područja na drugo i zaustavi našu ofanzivu na ključnim pravcima, pre svega u Donbasu, što je naš primarni cilj“, rekao je šef države.

Kursk
foto: Shutterstock

Kijev nije uspeo da seje paniku i „uzburka unutrašnju političku situaciju“. Naprotiv, provokacija Kijeva je dovela do „konsolidacije društva, kao što se to uvek dešava u takvim slučajevima u Rusiji“. Broj vojnika po ugovoru je brzo rastao“, rekao je Putin i dodao:

“Sudeći po postupcima kijevskih vlasti, njima uopšte nije stalo do svoje zemlje. „Ponekad imam utisak da su oni koji vode Ukrajinu kao da su neki vanzemaljci, ili stranci. Ne misle samo da su takvi gubici, šta hoće oni slede, čak ni ne razumem. Ponovo snizite starosnu dob za regrutaciju da biste regrutovali decu, kao nacisti u Nemačkoj.

Ali ovo neće rešiti problem, to je poenta.

Govoreći o mogućnosti diplomatskog rešenja nakon provokacije u Kurskoj oblasti, Putin je ponovo podsetio da je bilo dogovora. „Ali one [ukrajinske vlasti] odlučile su da krenu drugim putem“, prihvatajući gledište koje je nametnuo London: nema dijaloga. Rusija nije ništa odbijala“.

Kurir.rs/Agencije/Preneo: P: P.

Bonus video:

04:27

PUTIN POISTOVEĆEN SA NAJVEĆIM TERORISTIMA, ON JE PRETNJA BROJ 1 Lunić na samitu NATO: Zapadni Balkan na udaru HIBRIDNIH PRETNJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track