U Francuskoj, u jeku kovid krize, u novembru 2020. godine, sasvim slučajno je razotkrivena porodična soba užasa, kako ju je nazvala Karolin Darijan. Tog dana je odvela sina u školu. Njen otac je njenom unuku poslao umirujuću poruku u kojoj mu je rekao da bude hrabar i da ga deda voli, a samo nekoliko sati kasnije, Kerolina majka joj je rekla da njen otac ide u zatvor.

Njen svet se okrenuo naglavačke. Naime, njen otac je optužen da je drogirao njenu majku, sa kojom je bio u braku 50 godina, nakon čega je pozvao na desetine muškaraca da je siluju. To je trajalo najmanje deceniju! Taj zaista uznemirujući slučaj sada je stigao do suda i razbesneo francusku javnost.

caroline-darian03-epa-guillaume-horcajuelo.jpg
EPA GUILLAUME HORCAJUELO 
foto: EPA Guillaume Horcajuelo

Karolin je o svemu napisala memoare pod naslovom 'I prestala sam da te zovem tata'. U knjizi je zapisano da je njena majka otkrila slučaj. U tom telefonskom razgovoru joj je rekla da je njen suprug (67) uhvaćen na delu dok je snimao ispod suknje tri žene u supermarketu. Zatim je zatvoren 48 sati. Policija mu je zaplenila telefon, kameru i kompjuter, a tamo je pronašla fotografije na kojima se vidi kako Žizel, njegova supruga, spava, drogirana i silovana. Nakon što je policija pregledala oko 20.000 fotografija, izbrojala je 92 silovanja koja su počinila 72 muškarca. Zvanično su identifikovali 51 muškarca. Ispostavilo se da je Dominik svojoj ženi davao drogu za silovanje, a navodno ne samo nju. Sud je čuo da su među fotografijama pronađene i fotografije njegove ćerke Kerolajn kao odrasle žene. Fotografisao ju je u donjem vešu i te slike slao drugima, prenosi Telegraf.

Kada je Karolina sve ispričala dvojici braće, oni su bili zapanjeni. Ali onda se neko setio večere sa roditeljima iz 2018.

- Samo nekoliko minuta pošto je sela, mama se ljuljala u stolici kao da je pijana. Odjednom joj je celo telo bilo bez energije, kao krpena lutka, pričala su braća. Kasnije je otkriveno da joj je muž tada sipao koktel droge u čašu vina.

Čim su deca saznala za sve, pojurila su da pomognu majci. Policajci su im objasnili da je njihov otac sam preko interneta regrutovao na desetine muškaraca, koji su potom silovali njihovu majku, a nije im tražio novac.

- Izuzetno perverzno. Otac, koji je uvek imao problema sa novcem, nije to unovčio, već je to učinio iz svog zadovoljstva - napisala je Kerolajn.

Drogu je krio u garaži, u cipele, čarape...

profimedia0904045214.jpg
Christophe SIMON / AFP / Profimedia 
foto: Christophe SIMON / AFP / Profimedia

Policija je saopštila da nije pokazao kajanje za ono što je uradio. Kerolinin otac, koji je očigledno vodio dvostruki život, konzumirao je vijagru, testirao se na HIV i navodno onima koje je pozvao da siluju njegovu ženu zabranio da nose kondome.

- Sve fotografije su slične, samo sa različitim muškarcima, piše Kerolajn, koja je policajcu rekla da kaže njenom ocu da mu nikada neće oprostiti što im je uništio živote.

Kasnije se Kerolajn suočila sa novim šokom kada ju je pozvala policija i pokazala joj još fotografija. Bila je na njima.

- Ja obično lagano spavam. Pa je i mene drogirao. Bila sam njegov drugi plen - rekla je.

Nakon ovog strašnog saznanja, majka je otišla da živi sa jednim od svojih sinova, a Karolin je doživela nervni slom i neko vreme je provela u psihijatrijskoj bolnici. U njenoj knjizi piše da je njena majka poslednji put silovana samo dve nedelje pre ovog otkrića.

Bila je prinuđena da sve objasni svom sinu.

Porodica je počela da se raspada. Kerolajn u knjizi objašnjava kako je njena majka, pošto se ničega nije sećala, počela instinktivno da saoseća sa svojim mužem. Kerolajn je bila šokirana ovakvim razvojem događaja. Otac je uspeo da pošalje pismo svojoj majci iz zatvora.

caroline-darian02-epa-guillaume-horcajuelo.jpg
EPA GUILLAUME HORCAJUELO 
foto: EPA Guillaume Horcajuelo

- Znam da sam ovde zbog onoga što sam uradio ljubavi svog života, porodici, prijateljima..., kaže se u pismu.

Kerolajn kaže da je ne čude takve reči i svog oca opisuje kao velikog manipulatora koji pokušava da podeli porodicu. U narednim mesecima, počeli su da pristižu dodatni dokazi i detalji o tome kako se njen otac na internetu hvalio drogama koje je imao i kako je usavršio dozu da uradi ono što je nameravao bez problema.

Potencijalnim nasilnicima bi prvo prišao na internetu, pitao odabrane da li su za takav način silovanja, a zatim bi na privatnom forumu postavljao slike svoje supruge.

- Obukao ju je kao prostitutku - napisala je zgrožena Kerolajn.

Nije morao da ide daleko da pronađe one koji su želeli da učestvuju. Većina onih koji su odgovorili živeli su u blizini. Na kraju bi nacrtao mapu kako da dođe do kuće, fotografisao bi je i poslao onima koje je izabrao, uputivši ih na kraju SMS porukom. Da ne bi uznemiravali komšije, automobili su morali da budu parkirani kod obližnje teretane. Mislio je na svaki detalj.

Niko nije smeo da nosi parfem ili puši, da ne bi ostavio trag svog prisustva. Mobilni telefoni su morali da budu ostavljeni u automobilima kako bi se izbegao rizik da pozvone i probude žrtvu. Čak su morali da operu ruke u toploj vodi kako ne bi šokirali njegovu usnulu ženu hladnim prstima. Nakon svlačenja u kuhinji, nasilnicima je savetovano da svoju odeću drže pri ruci u slučaju da moraju da odu u žurbi.

Optuženi na suđenju imali su između 21 i 68 godina u vreme navodnih silovanja. Među njima su vatrogasac, vozač kamiona, opštinski odbornik, informatičar u banci, zatvorski čuvar, medicinska sestra i novinar.

Na sudu je odgovorio i na pitanje da li ga ćerka seksualno privlači. Rekao je ne jer "ona nije njegov tip i mnogo je mlađa od onoga na šta je navikao". On je dodao da svoju ćerku nikada nije dirao.

Kerolinina majka je kasnije saznala da je jedan od njenih silovatelja imao HIV. Na sreću, njen test je bio negativan.

Kerolajn je 2022. godine pokrenula kampanju za podizanje svesti o upotrebi droge u silovanju i seksualnom nasilju, piše Telegraf.

- Kako se bližio datum suđenja, noć kada uspem da zaspim, sanjam ga, napisala je Kerolajn u svojim memoarima.

- Uzalud sam pokušavao da shvatim pravi identitet čoveka koji me je vaspitao. Moj otac je zločinac i moram da naučim da živim sa ovom grotesknom stvarnošću, da prihvatim da me razdire potreba za pravdom, istinom i ljubavlju koju sam nekada osećala prema njemu. Bojim se da ga nikada neću moći mrzeti, zaključila je Kerolajn.

Kurir.rs/Jutarnji list

Bonus video:

Kurir televizija POLICAJAC 20 GODINA SILOVAO ŽENE, A OVAKO IM JE PRETIO! Oglasio se inspektor koji je rešio slučaj: Njima odajemo počast!