OVO JE DEČAK KOJI JE POČINIO MASAKR U ŠKOLI U AMERICI: Grej (14) je bio opsednut masovnim ubistvima (VIDEO, FOTO)
Foto: Printscreen Facebook

OVO JE DEČAK KOJI JE POČINIO MASAKR U ŠKOLI U AMERICI: Grej (14) je bio opsednut masovnim ubistvima (VIDEO, FOTO)

Planeta -

Američki mediji objavili su fotografiju Kolta Greja(14) dečaka koji je juče počinio masakr u svojoj srednjoj školi u Džordžiji.

On je u svom krvavom pohodu ubio dva učenika i dva profesora i ranio još devet osoba. Istraga je utvrdila da je dečak bio opsednut masovnim pucnjavama, a za to su pronađeni dokazi tokom pretresa njegove sobe u sredu. Greja je posebno interesovao masakr 2018. u srednjoj školi na Floridi, u kojem je ubijeno 17 ljudi.

Američki Federalni istražni biro (FBI) saopštio je da je napadača u smrtonosnoj pucnjavi školi u Džordžiji u sredu, Kolta Greja (14), prošle godine ispitivala policija zbog anonimnih pretnji na internetu, nakon upozorenja istražnog biroa.

Grej je negirao policiji u maju 2023. da stoji iza objava na internetu koje su sadržale slike oružja, upozoravajući na pucnjavu u školi. Osumnjičeni Grej je otvorio vatru u sredu u srednjoj školi Apalači u gradu Vajnderu, ubivši dva nastavnika i dva učenika, rekli su istražitelji, prenosi Bi-Bi-Si.

U saopštenju, FBI je naveo da je Nacionalni operativni centar za pretnje upozorio lokalne organe za sprovođenje zakona u maju 2023. nakon što je primio anonimne savete o ''onlajn pretnjama da će se izvršiti pucnjava u školi na neidentifikovanoj lokaciji i vremenu“.

Kolt Grej, Džordžija
foto: Printscreen Facebook

Agencija je saopštila da su u roku od 24 sata istražitelji utvrdili da pretnje potiču iz Džordžije. Zamenici šerifa su zatim intervjuisali Greja i njegovog oca, koji su ''izjavili da imaju lovačko oružje u kući, ali subjekt nije imao pristup njima bez nadzora“, saopštio je FBI.

Osumnjičeni, koji je u to vreme imao 13 godina, negirao je da je vršio pretnje putem interneta i zvaničnici su ''upozorili lokalne škole da nastave da nadgledaju subjekta“.

''U to vreme nije postojao razlog za hapšenje ili preduzimanje bilo kakve dodatne akcije za sprovođenje zakona na lokalnom, državnom ili federalnom nivou“, dodaje se u saopštenju FBI.

Da podsetimo naoružani napadač, 14-godišnji Colt Gray, otvorio je vatru u srednjoj školi u Vajnderu u sredu oko 10.20 sati prepodne. Ubica se odmah predao kada ga je policija okružila.

Grej je smešten u pritvor za maloljetnike u Džordžiji i čeka pojavljivanje pred sudom, koje je zakazano za petak ujutro. Biće optužen kao odrasla osoba, izjavili su šerifi.

Kurir.rs/BBC/Dejli mejl/Preneo: P. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track