Vrhovni komandant Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski izjavio je danas da upad ukrajinskih snaga u Kursku oblast u Rusiji daje rezultate i da nije bilo napredovanja ruskih snaga u ključnoj oblasti na istočnom ukrajinskom frontu poslednjih šest dana.

Oleksandr Sirski je rekao u intervjuu za CNN da ruske snage tokom šest dana nisu napredovale ni metar u pravcu Pokrovska u Donjeckoj oblasti na istoku Ukrajine.

"Drugim rečima, naša strategija daje rezultate", naveo je Sirski.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska je takođe primetila smanjenje intenziteta ruskog granatiranja i ofanzive u drugim oblastima.

Masovni napad ukrajinske vojske na Kursku oblast pokrenut je 6. avgusta, a u regionu je proglašen federalni režim vanredne situacije.

Prema podacima ruskog Ministarstva za vanredne situacije, više od 10.000 evakuisanih stanovnika, uključujući više od 2.700 dece, smešteno je u 200 centara za privremeni smeštaj u 31 ruskom regionu.

Kurir.rs/CNN/Preneo: P. P.

Bonus video:

kurir televizija "AKO TO URADE, SPRŽIĆE POLA UKRAJINE!" Analitičari o napadu na Kursk: Cilj Zelenskog je ostvaren, ali neće zaustaviti Ruse