Albanac (29) upao je jutros u policijsku stanicu u nemačkom gradu Lincu i zapretio da će izazvati krvoproliće među policajcima!

Kako prenose mediji, jutros oko 2.40 ujutro u mirnom rajnskom gradu (okrug Nojvid, 6.500 stanovnika), Albanac koji živi u Lincu krenuo je ka policijskoj stanici „Am Konvikt“. Otvorio je vrata i zamahnuo mačetom.

"Pretio je da će ubiti moje kolege u policijskoj stanici. Ono što ovaj čovek s mačetom u ruci očigledno nije očekivao jeste - da bi došao do policajaca, mora da prođe kroz druga vrata koja može da otvori samo čuva", rekao je za Bild portparol policije Jirgen Faskinger.

linc-policijska-stanica.jpg
Printscreen Google Maps 
Policijska stanica u Lincu u koju je upao Albanac foto: Printscreen Google Maps

Policija je zatim preko interfona pokušala da objasni čoveku koliko je situacija za njega beznadežna i da spusti oružje, ali on se nije smirio. Policajci su pozvali tim za specijalne operacije (SEK) iz Koblenca.

"Dva sata nakon što je napadač upao u stanicu, SEK je došao. Specijalne snage su ga savladale i uhapsile. Lakše je povređen”, ispričao je Faskinger.

Albanac je trenutno u policijskom pritvoru. Istraga o pozadini i motivu je u toku.

Kurir.rs/Bild/Milica CG

Bonus video:

Kurir te ZA DLAKU SMO IZBEGLI GRAĐANSKI RAT?! Vučinić: Krvoproliće su sprečili ljudi iz SPS, a posebno jedan političar! ŽRTVOVAO SE ZA NAS