Emra Ibrahimović (18), Austrijanac poreklom iz BiH, ubijen je juče u Minhenu, nakon što je ispalio nekoliko hitaca u blizini izraelskog konzulata u centru grada.

Nemački Bild objavio je pun identitet mladića koji je u četvrtak 5. septembra likvidiran u centralnom gradu Bavarske.

Bild navodi da je Austrijanac Emra Ibrahimović imao "opasnu igricu pornađenu na njegovom mobilnom telefonu" i da se pre izvesnog vremena radikalizivao, odnosno postao Islamista.

emra-ibrahimovic-minhen.jpg
Printscreen X 
foto: Printscreen X

"Zašto mladog teroristu vlasti nisu klasifikovale kao takozvanu visoko rizičnu pretnju?", pita se ovaj nemački list, budući da je objavljeno je mladić bosanskog porekla bio pod istragom zbog mogućeg članstva u Islamskoj državi prošle godine.

On tada nije procesuiran.

Inače, napad je izveden baš na 52. godišnjicu "Minhenskog masakra", kada su palestinski teroristi 5. septrembra 1972. ubili izraelske olimpijske sportiste. U znak sećanja na taj događaj, izraelski konzulat je bio zatvoren, a islamista, danas identifikovan kao Emra Ibrahimović se u jutarnjim satima pojavio u blizini konzulata s puškom i započeo pucnjavu.

Sat vremena nakon napada, nemačka policija likvidirala je napadača.

Kurir.rs/Bild/Priredila Milica CG

Bonus video:

Kurir TV "I SRBIJA JE NA METI ISLAMSKE DRŽAVE!" Simić: U BIH postoje kampovi koji vrše obuku islamista za potencijalne terorističke napade