Šestogodišnji dečak nožem je nasmrt izbo svog dvogodišnjeg brata u Džolijetu kod Čikaga.

Policija je dobila poziv u petak u 17 sati jer je dete izbodeno. Dvogodišnjeg dečaka pronašli su u kući krvavog sa više ubodnih rana, saopštila je policija.

Preliminarnom istragom utvrđeno je da je mališana kuhinjskim nožem ubio njegov stariji brat (6) u dnevnoj sobi porodične kuće. Dvogodišnjak je kolima hitne pomoći odvezen u medicinski centar u Džolijetu, ali je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici.

Policijski narednik Dvejn Ingliš rekao je da su majka i baka dečaka bile kod kuće u trenutku zločina, ali u drugoj sobi. Majka je pozvala hitnu pomoć kada je ušla u sobu zatekla mlađeg sina izbodenog i u lokvi krvi. Ingliš je saopštio da nije se ispituje da li je bilo još dece u kući osim dvojice braće.

Mnogo nerazjašnejnih pitanja

Ostalo je mnogo nerazjašnjenih pitanja o tome šta se tačno dogodilo u petak uveče. Detektivi su kasno u petak pokušali da utvrde kako je došlo do tragedije, ali Ingliš je rekao da verovatno do odgovora možda nikada neće doći.

On je dodao da je šestogodišnjak ispitan u petak uveče, a da se veruje da je njegov deda bio u sobi sa njim. Centar za dečje i porodične odnose Ilinoisa je obavešten i sprovodi istragu, s obzirom na prirodu zločina u koji je uključeno dete i koji je šokirao američku javnost.

- Ovo je vrlo osetljiva istraga, važno je reći da smo srcem uz ovu porodicu, jer po našem mišljenju, svi su o ovom slučaju žrtve - rekao je narednik.

Kurir.rs/Blic/CBS News

Preneo: R.J.