Tri osobe u Nemačkoj izgubile su u subotu živote u dve odvojene avionske nesreće u saveznoj pokrajini Severna Rajna-Vestfalija, dok su još dve osobe povređene nakon što se mali avion srušio u Hesenu, u trećoj nesreći koja se dogodila južnije.

U oblasti Soest u Severnoj Rajni-Vestfaliji, mali avion srušio se odmah nakon poletanja s uzletišta u Bad Sasendorfu, rekao je portparol policije novinskoj agenciji DPA. Dve osobe poginule su u nesreći koja se dogodila na pilotskom okupljanju na malom uzletištu.

Nepoznati uzroci nesreća

Uzrok nesreće nije odmah bio poznat. Avion se srušio u obližnjem polju. Svedoci su dotrčali na mesto nesreće i pružili prvu pomoć, rekao je policijski portparol.

Prethodno se mali avion srušio u grmlje u Gitersloh-Speksardu, južno od Bilefelda. Pilot je bio jedini putnik i poginuo je, rekla je policija. Dvokrilni propelerac poleteo je iz Porta Vestfalise ujutro i bio na putu prema Sauerlandu. Nejasno je što je uzrokovalo nesreću.

U severnom Hesenu, dva muškarca povređena su nakon što se laki avion srušio kratko nakon poletanja s uzletišta Korbah. Jednomotorni Piper nije postigao dovoljnu visinu te se srušio blizu uzletišta, izvestila je policija iz Kasela. Takođe je ostalo nejasno što je uzrokovalo nesreću. Muškarci su prevezeni u bolnicu s povredama koje nisu opasne po život.