Turske vlasti su objavile da je pronađeno beživotno telo osmogodišnje devojčice Narin Guran koja je nestala 21. avgusta u Dijarbakiru.

Od tada je trajala potraga za detetom čiji je leš nađen u potoku Egertutmaz na 1,5 kilometara od sela Tavšantepe u kojem je živela.

Turska televizija NTV navodi da je policija zabranila bilo kome da uđe u selo ili izađe iz njega.

- Nažalost, beživotno telo Narin, koja je nestala u naselju Tavšantepe u distriktu Baglar u Dijarbakıru, pronašli su timovi žandarmerije - saopštio je Ali Jerlikaja, ministar unutrašnjih poslova Turske.

Navodi se da je telo male Narin odneto na autopsiju u Institut za forenzičku medicinu.

Kako je Kurir ranije pisao, devojčica je nestala kada je trebalo da se sa prijateljima vrati nakon časa Kurana, ali se odvojila od njih i krenula sama prema svojoj kući, gde nikad nije stigla.

Nakon što je pretražila okolne kuće, policija je ispitala sve vlasnike vozila koji su se u to vreme nalazili na području i čak priveli njenog 18-godišnjeg brata na kojem su otkriveni tragovi ugriza, a potom su priveli i njenog strica Selima Gurana.

Turski mediji su objavili je Selim nakon nestanka osmogodišnjakinje iz svog telefona izbrisao istoriju poziva i SMS poruka.

Tokom istrage, u njegovom automobilu otkriveni su DNK tragovi koji pripadaju upravo maloj Narin.

Njenog brata, koji je imao tragove ugriza kasnije su pustili na slobodu, jer na istanbulskom institutu za sudsku medicinu nisu mogli sa sigurnošću da potvrde da tragovi pripadaju devojčici.

(Kurir.rs/NTV/Preveo i priredio: N. V.)