Donald Tramp, bivši američki predsednik i republikanski kandidat za Belu kuću, objavio je, samo par dana pred prvu i verovatno jedinu debatu sa potpredsednicom Kamalom Haris, njegovom demokratskom rivalkom na novembarskim izborima, upozorenje na društvenim mrežama.

On je zapretio da će zatvoriti sve koji su bili "umešani u krađu izbora" pre četiri godine,a za ovogodišnje glasanje je rekao da će biti pod intenzivnom prismotrom.

- Kada pobedim, ti ljudi koji su pokrali izbore biće procesuirani, što će uključivati i dugotrajne zatvorske kazne kako se ova izopačenost pravde ne bi ponovila. Da znate da se ova pravna izopačenost proteže na advokate, političke operativce, donatore, nezakonite glasače i korumpirane izborne zvaničnike. Oni koji su umešani biće traženi, uhvaćeni i procesuirani na nivoima koji do sada nikada nisu viđeni u našoj zemlji - napisao je Tramp na svojoj društvenoj mreži Trut soušal, a potom istu poruku objavio i na X (bivši Tviter).

gaga01-ap-chuck-burton.jpg
AP Chuck Burton 
foto: AP Chuck Burton

Tramp je izbegao tradicionalne pripreme za debatu, birajući da umesto održava skupove i događaje, dok je Haris u hotelu u centru Pitsburga i radi sa svojim pomoćnicima od četvrtka.

profimedia0899775409.jpg
Robyn Beck / AFP / Profimedia 
foto: Robyn Beck / AFP / Profimedia

Ona je pristala na jednu debatu, čiji će domaćin biti ABC njuz u utorak 10. septembra u 21 čas po lokalnom vremenu (tri sata ujutru u Srbiji).

(Kurir.rs/Beta)

Bonus video:

kurir televizija "TRAMP GOVORI O FANTASTIČNOM PLANU ZA PREKID RATA U UKRAJINI!" Srpski glumac iz Njujorka o Trampovom upozorenju na 3. svetski rat!