Snimak je tajno zabeležila majka drugog deteta koja je bila prisutna u sobi dok se incident događao

Francuske vlasti pokrenule su krivičnu istragu nakon što je na društvenim mrežama objavljen snimak na kojem vaspitačica u vrtiću u Parizu udara trogodišnju devojčicu. Prema navodima, incident se dogodio 3. septembra, prvog dana školske godine u školi Freres-Voisins.

Na snimku se vidi vaspitačica koja udara uplakanu devojčicu po leđima, posle čega dete pada na pod.

Advokat roditelja devojčice, Vanesa Edberg, istakla je da je učiteljica devojčici poprskala i neidentifikovanu tečnost sasula u lice dok dete vrišti i viče: "Mama!".

- To nije bio šamar. Ona je udarena po leđima. Ono što se dogodilo je izuzetno ozbiljno.

Roditelji su izuzetno uznemireni i prijavili su slučaj policiji. Snimak je tajno zabeležila majka drugog deteta koja je bila prisutna u učionici dok se incident događao.

Nakon incidenta, devojčica je bila prisiljena da stoji u ćošku, plačući i vičući: "Mama". Učiteljica je navodno priznala da je udarila dete i izvinila se porodici. Vlasti su odmah smenile učiteljicu i ona je trenutno na bolovanju dok čeka ispitivanje.

Advokatica porodice je rekla da je učiteljica uzela malu flašicu i "na lice joj poprskala neidentifikovani proizvod". Prema njenim rečima, devojčica i ostatak njene porodice "su izuzetno traumatizovani", te su ceo slučaj prijavili policiji i tužilaštvu. Prema njegovim rečima, incident je tajno snimila majka drugog deteta, koja je ceo dan bila u učionici.

- Udarila je moju ćerku i ranije, zato je imala tako emotivnu reakciju, a majka koja je bila tamo odlučila je da diskretno snima - rekao je otac devojčice za Le Parisien, prenosi Dejli mejl.

Roditelji u početku nisu znali za snimak, ali ga je žena koja ga je snimila predala posle dva dana.

U Francuskoj, napad na dete mlađe od 15 godina predstavlja krivično delo koje se kažnjava zatvorskom kaznom.

Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo: P. P.

Bonus video:

Kurir teleivizija JOŠ JEDAN INCIDENT U VRTIĆU U KOME JE DEČAK PREMINUO KAD JE PROGUTAO ŽIR! Vaspitačica prijavljena zbog postupka prema detetu