Popularna američka pevačica Tejlor Sviftpodržala je demokratsku kandidatkinju Kamalu Haris u trci za Belu kuću, ubrzo po završetku debate između aktuelne potpredsednice i republikanskog protivkandidata i bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Svift je to saopštila u objavi na mreži Instagram, rekavši da će na predsedničkim izborima 5. novembra glasati za Kamalu Haris, piše Rojters.

Pevačica je takođe objavila sliku sa svojim mačkama, a u objavi se potpisala kao ''dama koja voli mačke, a nema decu'', što je Trampov potpredsednički kandidat Džej Di Vens prethodno iskoristio kao uvredu protiv nje.

Šta je napisala Tejlor Svift na Instagramu?

Kao i mnogi od vas, večeras sam pratila debatu. Ako već niste, sada je sjajan trenutak da istražite pitanja koja su važna i stavove koje ovi kandidati imaju o temama koje su vam najbitnije. Kao birač, trudim se da gledam i čitam sve što mogu o njihovim predloženim politikama i planovima za ovu zemlju.

Nedavno sam saznala da je na sajtu Donalda Trampa postavljen lažni prikaz mene koja podržava njegovu predsedničku kandidaturu. To je zaista probudilo moje strahove u vezi sa veštačkom inteligencijom i opasnostima širenja dezinformacija. Došla sam do zaključka da treba da budem veoma transparentna u vezi sa svojim stvarnim planovima za ove izbore kao birač. Najjednostavniji način da se borimo protiv dezinformacija je istina.

Glasaću za Kamalu Haris i Tima Volca na predsedničkim izborima 2024. godine. Glasam za Kamalu Haris jer se bori za prava i ciljeve za koje verujem je potreban borac. Mislim da je ona stabilna, talentovana liderka i verujem da možemo postići mnogo više u ovoj zemlji ako nas vodi mir i ne haos. Bila sam veoma oduševljena i impresionirana njenim izborom za potpredsednika - Tima Volca, koji se već decenijama bori za prava LGBTQ+ zajednice, IVF i pravo žene na njeno telo.

Uradiću svoju istraživanje i donela sam svoju odluku. Vaše istraživanje je na vama, i odluka je vaša da donesete. Takođe želim da kažem, posebno onima koji prvi put glasaju: Zapamtite da, da biste glasali, morate biti registrovani! Takođe smatram da je mnogo lakše glasati unapred. Povezaću objavu gde da se registrujete i naći ću datume i informacije o ranoj glasanja u svojoj priči.

S ljubavlju i nadom,

Tejlor Svift, neudata ljubiteljka mačaka

Demokratski potpredsednički kandidat Tim Volc se zahvalio pevačici na podršci.

Tramp je posle izlaska iz studija rekao da nije čuo da je Svift podržala Kamalu Haris.

Bonus video:

Kurir televizija KAKO JE KAMALA HARIS NAPRAVILA NEVEROVATAN PREOKRET? Jeleča iz Njujorka analizirao: Pre mesec dana smo svi mislili da će izgubiti