Donald Tramp, bivši predsednik i republikanski kandidat za Belu kuću i Kamala Haris, američka potpredsednica i kandidatkinja Demokratske partije, tek što su noćas završili ono što je delovalo kao odlučujuća debata pred novembarske izbore, a već pominju revanš narednog meseca.

Manje od sat vremena nakon što je izašao iz improvizovanog studija ABC njuza po okončanju debate u Nacionalnom ustavnom centru u Filadelfiji, Tramp se obratio novinarima i proglasio pobedu u sučeljavanju sa Haris.

- Mislim da je ovo bila moja najbolja debata. Lično mislim da je ovo bila najbolja debata koju sam ikada imao - kazao je Tramp.

On se pozvao na ankete, čije izvore nije imenovao, po kojima je pobedio u debati.

PA Demetrius Freeman Pool JOŠ NIJE GOTOVO, SPREMA SE REVANŠ? Kamala traži drugu debatu narednog meseca, Tramp tvrdi da je pobedio, ali nema ništa protiv

Tramp nije želeo da se obaveže na drugu debatu sa Haris, koju je predložio njen predizborni štab, ali je ostavio tu opciju otvorenom.

- Ne znam da li ćemo imati još jednu (debatu). Ja ne bih imao ništa protiv - poručio je Tramp.

Samo nekoliko trenutaka nakon okončanja debate medijima je stiglo saopštenje Džen O’Meli Dilon, šefice Kamalinog izbornog štaba, koja je u ime Haris zatražila drugo televizijsko sučeljavanje sa Trampom.

- Pod blistavim svetlima (reflektora) američki narod je mogao da vidi izbor pred kojim će biti kada izađe na birališta ove jeseni: da ide napred sa Kamalom Haris ili da ide natrag sa Donaldom Trampom. To je ono što su videli večeras i što bi trebalo da vide u drugoj debati u oktobru. Potpredsednica Haris je spremna za drugu debatu. Da li je i Donald Tramp? - upitala je O’Meli Dilon.

Kurir je pratio kompletan tok noćašnje debate.

(Kurir.rs/Yahoo News/Preveo i priredio: N. V.)