Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova uporedila je predsedničku debatu u SAD sa boks mečom na Titaniku.

Kasno sinoć po centralnoevropskom vremenu u Sjedinjenim Državama održana je prva debata između bivšeg predsednika Donalda Trampa i potpredsednice Kamale Haris, kandidata Republikanske i Demokratske stranke na predstojećim predsedničkim izborima u novembru.

- Sama formulacija pitanja, ko je pobedio u debati, je pomalo čudna, hajde da pogledamo situaciju malo šire. Evo "Titanika" – moćnog, veoma skupog, dobro promovisanog. Na istom "Titaniku" je meč između dva poznata borca, ne znam, boksera, kik boksera ili nekog, džiu-džicu - rekla je Zaharova.

- Da li je važan pobednik ako imamo 15 minuta do ledenog brega - rekla je Zaharova.

Prema njenim tvrdnjama, SAD idu ka katastrofi, dok ostatak sveta pokušava da se spase. Osim toga, prema njenim rečima, nema smisla pratiti debatu u Sjedinjenim Državama, pošto američki političari ne pokušavaju da se oslone na činjenice i ne odgovaraju za svoje reči.

- Kandidati govore stvari koje odmah sami pobijaju ili ih demantuju voditelji ovih debata... Opet vidimo emisiju gde govore ljudi koji očigledno nisu odgovorni za svoje reči, nikako - tvrdi Zaharova.

(Kurir.rs/RIA Novosti/Preneo: Đ. M.)

Bonus video:

kurir televizija ZAHAROVA: OVK MOŽDA PRISUTNA U UKRAJINI POD DRUGIM IMENOM! Na borbenim područjima pronađena tela sa odstranjenim organima