Ruske snage su pokrenule kontraofanzivu u regionu Kursk, a uhvatile su grupu ukrajinskih jurišnih trupa koja se povlačila iz okruga, rekao je za RIA Novosti predstavnik ruske agencije za sprovođenje zakona.

"Vojnici u okviru tekuće kontraofanzi ve Oružanih snaga Rusije u regionu Kursk, zarobili su grupu od šest ukrajinskih jurišnih trupa koje su bile opkoljene. Ukrajinska vojska nije imala zalihe ili municiju u njima", rekao je on.

Tokom ispitivanja, zarobljeni ukrajinski vojnici rekli su da su izgubili kontakt sa jedinicom, izgubili se i pokušali da se povuku, naveo je sagovornik agencije, pišu RIA novosti.

Jedinice Oružanih snaga Ukrajine su 6. avgusta izvršile invaziju na Kursku oblast kako bi zauzele teritoriju, a njihovo napredovanje je zaustavljeno, izjavio je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov.

On je naglasio da će rat biti završen porazom neprijatelja i izlaskom na državnu granicu.

Prema podacima Ministarstva odbrane od 10. septembra, tokom borbi na Kurskom pravcu, Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 11,8 hiljada vojnika i 93 tenka.

U regionima Kursk, Belgorod i Brjansk postoji režim CTO koji obezbeđuje bezbednost građana.

(Kurir.rs/RIA novosti/Preneo: A.N.)

Bonus video:

kurir televizija "AKO TO URADE, SPRŽIĆE POLA UKRAJINE!" Analitičari o napadu na Kursk: Cilj Zelenskog je ostvaren, ali neće zaustaviti Ruse