Na suđenju Francuzu Dominiku Pelikotu (71), koji je "pozvao" na desetine muškaraca da siluju njegovu drogiranu suprugu, čulo se kako je drugi muškarac, koji živi u istoj oblasti, kopirao taktiku koji ju čuo na suđenju kako bi drogirao i silovao sopstvenu ženu.

Dominiku Pelikotu (71) sudi se u južnom gradu Avinjonu zbog višestrukog silovanja i angažovanja desetina stranaca da siluju njegovu suprugu koja je bila pod jakim sedativima tokom deset godina u selu Mazan. Još 50 muškaraca starosti između 26 i 74 godine takođe se sudi za njihovu umešanost.

Sudski postupak je otvoren za javnost na zahtev Pelikotove bivše supruge Žizel (71), koja je rekla da je podnela zahtev za javno suđenje kako bi podigla svest o upotrebi droga za seksualno zlostavljanje.

caroline-darian-epa-guillaume-horcajuelo.jpg
EPA GUILLAUME HORCAJUELO 
Žizelina decafoto: EPA Guillaume Horcajuelo

"Njegov učenik je kopirao taktiku"
Drugi čovek, takođe na suđenju, po imenu Žan-Pjer, je navodni "učenik" Dominika Pelikota. Ne sudi mu se za silovanje Žizel Peliko, već zato što je koristio isti metod da siluje sopstvenu ženu i angažovao Pelikota da siluje i nju.

Žan-Pjer (63), bivši vozač kamiona, navodno je bio u kontaktu sa Pelikotom, a upoznali su se na internetu i koristili istu tehniku da drogiraju sopstvenu ženu sedativima i kasnije je siluju. Pelikot je tom čoveku navodno dao sedativ i došao u njihov dom kako bi i nju silovao.

profimedia0904044649.jpg
Christophe SIMON / AFP / Profimedia 
Žizel Pelikot na suđenju bivšeg suprugafoto: Christophe SIMON / AFP / Profimedia

Navodno se između 2015. i 2020. dogodilo 12 silovanja Žan-Pjerove supruge. Žan-Pjer je priznao optužbe.

- Svaki put kada je Pelikot putovao do njih, davali su mu lekove do sledećeg putovanja - rekao je sudu glavni istražitelj Stefan Gal.

profimedia0904048100.jpg
Christophe SIMON / AFP / Profimedia 
foto: Christophe SIMON / AFP / Profimedia

"Siguran sam da je izmanipulisan"
Za razliku od Pelikotove bivše žene, koja je tražila da suđenje bude otvoreno za javnost, Žan-Pjer to nije učinio. Rekao je da ima petoro dece koju želi da zaštiti.

Žan-Pjerov 32-godišnji sin iz prvog braka rekao je da je njegov otac svestan ozbiljnih optužbi protiv njega.

- Siguran sam da je Pelikoz izmanipulisao njime. Čvrsto verujem da se ništa od ovoga ne bi dogodilo da ga nije sreo - naveo je njegov sin.

Sud je saslušao kako je Žan-Pjerovo detinjstvo bilo obeleženo ekstremnim siromaštvom i nasiljem i seksualnim zlostavljanjem u porodici. "Odgajale su me svinje u šumi", govorio bi Žan-Pjer svojoj deci.

Očekuje se da će suđenje trajati do decembra.

Kurir.rs/Gardijan