Zoi Hakins (4) je preklao njihov pitbul dok se igrala u bazena njihove kuće u Visaliji u Kaliforniji.

Otac devojčice Erik Hakins ušao je na kratko u kuću da joj donese peškir i na tren skrenuo pogled sa deteta i kućnog ljubimca kolji je nenadano napao Zoi. Pas je izujedao dete i naneo joj jezive povrede od kojih je preminula u bolnici.

U potresnoj objavi na Fejsbuku njen otac je napisao:

- Zahvaljujem ti za svaki trenutak koji sam proveo s tobom Zozo. Zozo, volim te. Najlepše vreme mog života bilo je kada bih se probudio da te vidim ujutro".

Zoini roditelji Erik i Aleksis podelili su više slika i postova u kojima se zalažu za pitbulove na društvenim mrežama, a čak imaju i stranicu posvećenu svom kućnom ljubimcu Tari Lin sa njenim fotografijama.

Pitbul je nakon napada eutaniziran. Zoina rođakja, rekla je da porodici nije jasno zašto je njihov dvogodišnji pas napadao dete.

dete-1.jpg
Printscreenn Youtubet 
foto: Printscreenn Youtubet

- Zoi i pas uvek bi se igrali jedno s drugim - rekla je Pearl, dodajući da je porodica traumatizovana napadom i ne žele nabaviti novog pasa i dodala:

- Zoi je bila tako veselo dete, uvek je plesala čim bi čula muziku, samo bi igrala vrteći se u krugu - dodala je uplakana rođaka.

Kurir.rs/Blic