Jednom biciklisti je morala da se amputira noga nakon što je udaren automobil čiji je vozač nakon sudara pobegla, a potom probala da proda svoj automobil u pokušaju da prikrije zločin.

Savana Roberts je naletela na biciklistu svojim automobilom marke "ford fiesta", koji je u ranim jutarnjim časovima prolazio ulicom u Kardifu.

Muškarac je ostavljen da leži na putu moleći za pomoć, a iako se Roberts (27) prvo zaustavila na mestu događaja i vratila žrtvi, ona se potom odvezla.

Ona je tada odlučila da je sigurnije da uloži mahnite napore da proda svoj automobil, i time sakrije svoju umešanostu u incident, koji se dogodio u 2.25 5. avgusta 2022. godine, prodajom svog automobila.

Video snimak sa mesta nesreće razotkrio sve

Ali policija je uspela da joj uđe u trag, i iako je u razgovorima sa policajcima odgovorila "bez komentara", sada je osuđena i zatvorena na skoro četiri godine zatvora.

Ove nedelje policija Južnog Velsa objavila je snimak sa nadzornih kamera na kojem se vidi kako Roberts nespretno vozi automobil u minutima koji su prethodili nesreći.

Policija je tokom istrage pronašla snimak na kojem se vidi kako ona prolazi kroz crveno svetlo na kameri, dok je sam zastrašujući udes snimljen sigurnosnim kamerama sa obližnjeg imanja.

download.jpg
Printscreen/South Wales police 
Savana Robertsfoto: Printscreen/South Wales police

Nakon što je Roberts pobegla sa lica mesta, njenoj žrtvi su na ulici ukazali bolničari pre nego što je odvedena u Univerzitetsku bolnicu u Velsu.

Međutim, otkriveno je da su njegove povrede bile toliko ozbiljne da je morao da bude prebačen u bolnicu Moriston u Svonsiju, gde mu je, nažalost, morala biti amputirana noga.

U četvrtak, 5. septembra, Roberts se pojavila na sudu u Kardifu gde je bila zatvorena zbog incidenta.

Ona je osuđena na tri godine i devet meseci zatvora zbog nanošenja teških povreda neopreznom vožnjom i izopačavanja pravda.

Kurir.rs/Dejli mejl/ Prenela: M.S.