Na početku Kurske operacije, Ruska Federacija je na ovom području zadržala oko 11.000 svojih vojnika

Rusija je koncentrisala 30.000 do 45.000 vojnika u oblasti Kurska.

Ovo je rekao portparol operativno-taktičke grupe „Siversk“ Vadim Misnik .

Prema njegovim rečima, na početku Kurske operacije, Ruska Federacija je na ovom području zadržala oko 11.000 svojih vojnika.

Koliko je vojnika Ruska Federacija povukla u Kurščinu?

„Ako govorimo o podacima iz otvorenih izvora, onda je na početku Kurske operacije neprijatelj zadržao oko 11 hiljada vojnog osoblja u ovom pravcu. Sada, prema različitim procenama, od 30 do 45 hiljada. Vidimo da su rezultati tu. Neprijatelj pokušava da podigne snage da uspori našu ofanzivu“, rekao je Misnik.

Takođe je primetio da Rusi pojačavaju granatiranje sopstvene teritorije koja je trenutno pod kontrolom Ukrajine.

„Prošlog dana neprijatelj je izveo 82 granatiranja na teritoriju Černjigovske i Sumske oblasti i 127 granatiranja na područje Kurske oblasti, koju kontrolišu Odbrambene snage, a posebno je ispalio 37 samohodnih topova. rekao je portparol Severske OTU.

Misnik je naglasio da su ukrajinske odbrambene snage, preuzimajući kontrolu nad Sužom, Rusima znatno otežale logistiku.

kursk.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Nismo uzalud preuzeli kontrolu nad gradom Sužu – to je jedno od transportnih i logističkih čvorišta, koje bukvalno seče kroz njihovu grupaciju „Sevier“, to su regioni Brjansk, Kursk i Bilgorod“, napomenuo je Misnik. .

Oružane snage uništavaju ruske mostove u Kurskoj oblasti

Ukrajinska vojska nastavlja sa napadima na rusku logistiku u regionu Kursk. Britanski obaveštajci su pokazali mostove koje su srušili vojnici Oružanih snaga Ukrajine.

„Ukrajina nastavlja da ometa rusku logistiku u regionu Kursk izvodeći seriju udara koji su uništili drumske i pontonske mostove preko reke Sejm“, navodi se u saopštenju britanskog Ministarstva odbrane.

Kontraofanziva Ruske Federacije u Kurskoj oblasti

Analitičari Instituta za proučavanje rata smatraju da će Rusija za kontraofanzivu na Kurščinu morati da prebaci ovde dodatne jedinice.

Eksperti pišu da su se ruske vlasti do sada uglavnom oslanjale na loše obučene i opremljene regrute i male jedinice regularnih i neregularnih trupa da se suprotstave ukrajinskoj operaciji u Kurskoj oblasti.

ISV smatra malo verovatnim da većinu ruske grupe u Kurskoj oblasti čine iskusne borbene jedinice.

Analitičari primećuju da, generalno, ruska vojna komanda želi da koristi oko 60-70 hiljada ljudi na ovom delu fronta.

Prema ISV, Rusi još nisu pokrenuli kontraofanzivu punog obima u regionu Kursk.

Kurir.rs/Kijev post/Preneo: P. P.

Bonus video:

Kurir televizija "UKRAJINCI IZVRŠILI ELEKTRONSKI NAPAD NA NADZORNE SISTEME!" Đurić tvrdi: Oslepeli ruske snage, imali su dobro planiran upad