Recepti za pite i salate su od moje tetke, mame i bake, a za roštilj su iz Srpskog kuvara objavljenog još 1930. godine, objašnjava Coja

NJUJORK - Al se dobro jede kod Beograđanina.

Naime, "Kafana" Vlade Ocokoljića na Menhetnu našla se na "Njusvik" spisku 101 najboljeg restorana na svetu.

U stvari ušla je u prvih 10 najboljih restorana na Menhetnu.
Kafana je otvorena 2008. godine 9 odmah je postala jedno od omiljenih mesta za izlazak u Ist vilidžu. Ono što je karakteristično za ovaj lokal je opuštena atmosfera i odlična hrana, a u kafani se osećate kao kod kuće, što nije slučajno.

Vlasnik i idejni tvorac Kafane je Vladimir Ocokoljić Coja, koji je upotrebio svoje porodično i profesionalno nasleđe da bi stvorio prostor u kome će se svako dobro provesti i u koji su svi pozvani.

Coja je devedesetih godina uradio brojna rešenja za unutrašnje uređenje mnogobrojnih restorana i barova po Njujorku. I dok i dalje širi znanje, jer je profesor na Fashion Institute of Technology, njegova najveća strast je "Kafana".

Coja je da bi preneo atmosferu boemskog duha, kakav je nekada postojao u restoranima njegovih predaka, Coja je u Njujork doneo nameštaj iz kuća svojih dedova, uključujući i stari luster. Njegov otac, arhitekta, stigao je u Njujork i "zavrnuo rukave" da bi sinu pomogao da ostvari svoj san.

U enterijeru je zadržana "gola cigla" karakteristična za Menhetn, ali obogaćena brojnim starim fotografijama porodice Ocokoljić i antikvitetnim razglednicama starog Beograda.

"Ne mogu da kažem da predstavlja tipičnu beogradsku kafanu s početka 20. veka, ali svakako predstavlja moje viđenje Beograda", kaže Coja za Bturn.

"Recepti za pite i salate su od moje tetke, mame i bake, a za roštilj su iz Srpskog kuvara objavljenog još 1930. godine", objašnjava Coja.

"To je kosmopolitski restoran koji predstavlja ono najbolje iz Srbije", gostoprimstvo, toplinu i dobar štimung", zaključuju novinari Bturna i prenose Novine novosadske.

http://www.youtube.com/watch?v=098toIQcdHc