Glave bi im namontirala tam na ćošak, da se psi mogu popišati na njih, dodala Helena Krmpotić

ZAGREB - Previše slobodna.
Novinarka Hrvatske radio-televizije (HRT) Helena Krmpotić je nakon izricanja oslobađajućih presuda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču izvređala premijera i predsednika Hrvatske, prenose tamošnji mediji. „Nabijem na ku..c Milanovića i Josipovića i njihova mišljenja o Domovinskom ratu i oslobađajućoj presudi. Da barem malo nalikujemo na državu, već danas bi bili spaljeni na lomači na Markovom trgu“, glasio je status Krmpotićeve na Fejsbuku.

S vređanjem državnog vrha Krmpotićeva je nastavila i u komentarima na svoj status, pa je tako premijera i predsednika Hrvatske nazvala i „izdajicama hrvatskog naroda“ i dodala da bi „im glave namontirala tamo na ćošak da psi mogu da se popišaju na njih“.

Ovakve izjave novinarke HRT zaprepastile su celokupnu hrvatsku javnost, koja je jedva dočekala da im se „junaci“ vrate iz Haga.

Portal index.hr poslao je pitanja hrvatskom javnom servisu u vezi s time da li znaju šta njihova novinarka radi i da li će biti kažnjena, na šta su dobili odgovor da je HRT upoznat sa slučajem i da su još u petak pokrenuli interne postupke.

- Istup koleginice HRT smatramo govorom mržnje, koji je kao takav apsolutno nedopustiv, naročito za novinare i posebno novinare Informativnog programa javnog servisa. Interni postupci su u toku, pa u ovom trenutku ne možemo govoriti o sankcijama - saopštio je HRT novinarima portala index.hr.

Podsetimo, Gotovina i Markač, koji su prvobitno pred Haškim tribunalom osuđeni na 24 i 18 godina zatvora, prošlog petka su oslobođeni. Hrvatska ih je dočekala kao svoje heroje.