FBI je saopštio kako se čini da je Donald Tramp bio je subjekt "očiglednog pokušaja atentata" u njegovom golf klubu na Floridi i da traje istraga, preneli su CNN i BBC.

Pripadnici američke Tajne službe otvorili su vatru na muškarca koji je ušao na golf teren u Vest Palm Biču na kome se nalazio bivši američki predsednik SAD-a Donald Tramp.

Tajna služba i lokalna šerifova kancelarija održali su konferenciju za štampu na kojoj je šerif rekao da je stigao poziv iz tajne službe o pucnjavi oko 13.30 po lokalnom vremenu.

On kaže da su poslali policijske jedinice koje su "odmah" zatvorile to područje. Šerif je rekao da je muškarac viđen u crnom Nissanu i da su policajci zaustavili vozilo i priveli muškarca.

Prema rečima šerifa, iz žbunja gde je primećen osumnjičeni pronađena je puška u stilu AK-47, kao i nišan, dva ranca i GoPro kamera, kako prenosi Bi-Bi-Si.

Kažu da je obezbeđenje bivšeg predsednika Tajne službe uvek jednu rupu ispred Trampa kada igra golf.

Policajac koji je raspoređen na dužnost u nedelju je primetio da puška viri i odmah je poslao agenta u akciju, rekao je zvaničnik novinarima.

Agent FBI Džefri Veltri rekao je da FBI sada istražuje incident. On je dodao da je više timova bilo na golf terenu i zamolio javnost da izbegava to područje.

Zvaničnici na konferenciji za novinare rekli su da je predsednik bio "jednu ili dve rupe" iza pozicije strelca kada se incident dogodio, oko nekoliko stotina jardi.

Šerif je rekao da se ne čini da je osumnjičeni upucan tokom operacije Tajne službe.

Za sada nije jasno da li je osumnjičeni pucao i na službenike Tajne službe koji su bili na terenu za golf.

Kurir.rs