Nemačka od danas na šest meseci vraća kontrolu nad svih 3.800 kilometara granice, Švedska će migrantima nuditi 30.000 evra da se vrate kući, a Holanđani uvode vrstu vanrednog stanja kako bi vlada dobila odrešene ruke u borbi protiv imigracije, pa će sledeće nedelje zatražiti od Evropske komisije da ih izuzme od politike Unije prema azilu i migracijama.

Reporter Kurira Vlastimir Vidić je dao uvid u ova dešavanja iz Minhena.

Reporeter Kurira
Kurir Televizija 

- Nakon ove odluke Šengejnski sporazum neće biti ni blizu onoga što je bio, već je postepeno narušavan od strane onih koji su ga kreirali. Ovo će uzrokovati velike gužve na granicama, u Nemačkoj su već kilometarske kolone. Dosta će čekati i vozači kamiona, a svaki sat čekanja koštaće 100 evra vlasnika firme - naveo je na početku naš reporter.

Na pitanje kakvo objašnjenje stoji iza ovih mera, kao i šta ih je prouzrokovalo, Vidić je rekao: 

- Objašnjenje Vlade je da su ove odluke donešene zbog apsolutno katastrofalne migracione politike. Od 2015. godine, kada je krenuo talas migranta iz Sirije i Avganistana, bilo je za pretpostaviti da će imati ovakav uticaj. Viktor Orban je uputio direktnu poruku Olafu Šolcu "dobrodošao nazad u klub". Kažu da je Šolc doneo ovu odluku bojeći se rezultata na predstojećim izborima.

Kurir televizija EVROPA SE ZATVARA!? Države masovno obezbeđuju svoje granice: Preko milion migranata se sručilo u Nemačku! Orban poručio Šolvcu: Dobro došao u klub!

On ističe i da je jedan od okidača u Nemačkoj verovatno bila količina terorističkih napada na ulicama, a kaže da je prošle godine ova država uspela da vrati 30.000 nelegalnih migranata, a Austrija je rekla da ih neće primiti.

Takođe, dotakao se i činjenice da je Nemačka dopustila ovoliku migraciju u nadi da će se migranti zaposliti na mestima koje Nemci ne žele da rade, što na kraju nije krenulo po planu.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

 Bonus video:

Kurir televizija NAPETO U AMERICI Nemanja Antić o uticaju migracija na tržište rada: Migranti obaraju cenu rada! Tramp i republikanci u strahu