„Gala Kineske medijske grupe povodom Festivala sredine jeseni 2024. “ biće emitovana u utorak u 20 časova po pekinškom vremenu.

Ovogodišnja gala će se odvijati u tri dela, a kineska tradicionalna kultura biće živopisno predstavljena u vidu pesama, plesova, opere, instrumentalne muzike i drugih predstava kroz inovativne umetničke izraze, prikazujući publici
lepotu kulture i tehnologije.

Kao važan festival za Kineze da izraze svoju čežnju za domom, porodičnim okupljanjem i druge emocije, Festival sredine jeseni ima bogatu kulturnu konotaciju.

Ovogodišnja gala snimljena je u gradu Šenjangu, u severoistočnoj provinciji Lijaoningu. Šenjang ima istoriju dugu više od 2.300 godina, sa više od 1.500 istorijskih i kulturnih lokaliteta.

Kineska medijska grupa Gala KMG-a povodom Festivala sredine jeseni 2024. biće emitovana u utorak

Gala duboko integriše urbanu kulturu i lokalne karakteristike, a predstave uključuju karakteristične lokalne elemente kao što su igra senki i gradske građevine. Pored toga, predstave Gale su i snimljene na 13 lokacija u gradu kao što su Stara palata Šenjanga, Muzej provincije Lijaoninga i Muzej kineske industrije.

U kontekstu velikih godišnjih događaja kao što su 75. godišnjica osnivanja Narodne Republike Kine, 25. godišnjica povratka Makaa domovini, prvi uzorak sa tamne strane Meseca koji je uzeo Čang'e 6 i Olimpijske igre u Parizu, Gala pokazuje toplinu „male porodice” i patriotizam „velike porodice kineske nacije“ kroz umetničku interpretaciju iz ugla običnih ljudi.

Sutra u 20 časova, Gala će biti emitovana preko više televizijskih, radijskih kanala i drugih novomedijskih platformi Kineske medijske grupe. Pored toga, emitovaće je istovremeno više stranih medijskih kuća u SAD-u, Ujedinjenim
Arapskim Emiratima, Keniji, Bangladešu itd.

Kineska medijska grupa