Eksplozije koje su bile usmerene na toki-vokije koje koristi Hezbolah odjeknule su u više gradova u Libanu u sredu popodne, samo dan posle masovnog napada u kojem su eksplodirali pejdžeri koje su uglavnom koristili članovi Hezbolaha, pri čemu je povređeno preko 2.800 i ubijeno 12.

Eksplozije su se dogodile u južna predgrađa Bejruta, kao i gradovima Nabatije, Tir i Saida u južnom Libanu, prenosi Rojters.

Izvor u Hezbolahu je potvrdio da su ciljani voki-tokiji koje je koristila grupa. Visoki bezbednosni izvor rekao je da su eksplozije bile male veličine, slične jučerašnjem napadu, i rekao da će bezbednosne agencije dalje istražiti događaj.

Još uvek nije bilo izveštaja o žrtvama, ali je izveštač Gardijana čuo kola hitne pomoći koja je krenula ka južnom predgrađu Bejruta.

U utorak je istovremeno detonirano na hiljade pejdžera koji su pripadali Hezbolahu, pri čemu je najmanje 12 poginulo, a skoro 3.000 ranjeno.

Beirut02 EPA Wael Hamzehjpg_2000.jpg
EPA Wael Hamzeh 

Libanska militantna grupa koju podržava Iran odmah je okrivila Izrael, koji još nije komentarisao niti preuzeo odgovornost za masovni sabotažni napad.

Kurir.rs/Rojters/Preneo: P. P 

Kurir televizija "HEZBOLAH TREBAO DA UDARI OŠAMUĆEN IZRAEL, SADA JE KASNO?!" Eksperti analizirali Nasralahov govor: NEĆE POKRENUTI TOTALNI RAT