U Tirani, glavnom gradu Albanije, građani i dalje protestuju i traže ostavku gradonačelnika Eriona Veliaja, snažno osuđujući korupciju.

Učesnici 26. protesta, koji su organizovale opozicione Demokratska partija (PD) i Slobodarska partija i predstavnici civilnog društva, okupili su se ispred zgrade Skupštine Tirane.

Demonstranti, uključujući članove parlamenta iz opozicionih stranaka, tražili su ostavku gradonačelnika Veliaja i snažno osudili korupciju. Zamenik predsednika opštinskog veća Tirane i predstavnik PD Dorjan Teliti rekao je da će "ostati jaki jer to žele građani Tirane, to žele slobodni građani".

- Staćemo u odbranu javnog interesa. Javni interes je iznad svega i nikada ne smemo da zaboravimo našu misiju - rekao je Teliti.

Protesti se nastavljaju

Bivši zastupnik PD Belind Kelici pozvao je građane da se pridruže protestu.

- Pozivam sve građane da dođu i pridruže se ovoj akciji, koja nije za PD, već za Tiranu, za Albaniju. Okupićemo se ponovo sledeće nedelje, nećemo odustati - najavio je Kelici.

Desetine pripadnika policijskih snaga bilo je raspoređeno ispred zgrade Skupštine grada Tirane, a tenzija nije bilo.

Protesti su počeli krajem marta nakon privođenja bivših gradskih zvaničnika optuženih za korupciju i odbijanje da prijave imovinu, skrivanje imovine ili lažno prijavljivanje.

Kurir.rs/Anadolija/Fonet