Dok ukrajinska vojska napada dronovima skladište municije u Tihorecu u oblasti Krasnodar čini se da ne može da zaustavi ruske trupe koji nastavljaju napad na Makejevku.

Ruska vojska napredovala je više od četiri kilometra severnije u Uglendarskom regionu Donjecka, pokrivajući površinu od 22 kvadratna kilometra, uključujući obe linije rovova severno od Prečistovke.

U pravcu Torecka, ruske trupe nastavljaju sa napadima iz pravca Novogoronskog i Nevepovke. Teške borbe vode se kako na južnoj i severnoj periferiji, tako i na istoku i centru grada.

Ukrajinski borci masovno napuštaju svoje položaje u Kurskoj oblasti

Kako tvrde ruski izvori, a zbog niskog morala, ukrajinske oružane snage napuštaju svoja utvrđenja pri prvom bombardovanju.

Na snimku se vidi kako ukrajinski borci beže u grupama.

Kozačka brigada „Terek” seje teror

Ruski borci terorišu redove Oružanih snaga Ukrajine, a u pitanju je kozačka izviđačka brigada “Terek”, koja izaziva paniku u Oružanim snagama Ukrajine iznenadnim napadima na jedinice ukrajinskih snaga, javljaju ruski mediji.

Mobilne grupe kozačke izviđačke brigade „Terek” koje učestvuju u borbenim zadacima u Donjecku i Kursku pojavljuju se “kao duhovi” pred ukrajinskim jurišnicima i pešadijom, piše ruski izvor.

Ovaj način ratovanja pominju i borci kozačke jedinice. Napominje se da ovi kozaci učestvuju u neprijateljstvima u različitim sektorima fronta.

Taktika Kozaka je da pomeraju mobilne grupe duž linije borbenog kontakta, pronađu slabe tačke u odbrani ukrajinskih oružanih snaga, dovedu ukrajinsku vojsku u zabludu, a zatim sprovedu brzi napad na različitim tačkama, uzrokujući mnogo žrtava i ranjeni.

Zahvaljujući ovoj taktici, Kozaci uništavaju ne samo ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine, već i savremenu vojnu tehniku, a istovremeno obaraju ukrajinske dronove, što dodatno otežava slanje Ukrajinaca na teren.

Reč je o elitnim borcima koji, zajedno sa Čečenima odreda Ahmat, predvode ruske snage u svim urbanim misijama protiv Ukrajinaca i plaćenika.

Ruska vojska nastavlja napad na Makejevku

Ruska vojska nastavlja ofanzivu na Makejevku, izvodeći sa snažnim samopouzdanjem napade na ukrajinske oružane snage, tvrde ruski izvori.

U pravcu Limana, ruske jedinice su prethodno zauzele centar Makejevke i napredovale ka periferiji grada.

Oružane snage Ukrajine objavile su snimak proteklih dana granatiranja periferije zapadnog dela Makejevke. Ovo indirektno potvrđuje da to područje više nije pod njihovom kontrolom.

„Intenzitet neprijateljstava je i dalje visok u oblasti Makejevke. Ruske trupe imaju nove uspehe u napredovanju u zapadnim i južnim delovima“, potvrđuju ukrajinski mediji.

Rusija uništava koncentraciju ukrajinskih snaga na Kurskom frontu

Rusko vazduhoplovstvo je uništilo neprijateljske koncentracije na Kurskom frontu, javljaju njihovi mediji.

Odred Smugluanka locirao je položaj ukrajinskih boraca u šupama i položajima u šumama Kurske oblasti, nakon čega su ruski frontovski-bombarderi bombardovali koncentraciju ukrajinskih snaga.

Ukrajinska vojska napala skladište municije u Tihoreckoj oblasti u Krasnodaru

U noći na subotu, 21. septembra, dogodile su se eksplozije u skladištu municije koje se nalazi u okrugu Tihorec u Krasnodarskom kraju.

Prema rečima ruskog vojnog dopisnika Jurija Kotenoka, udar se dogodio na objektu gde je bila uskladištena municija, što je dovelo do značajnih posledica. Za incident se saznao iz izjava očevidaca i zvaničnih izveštaja lokalnih vlasti.

Stanovnici tog područja prijavili su da su kao rezultat napada čuli nekoliko glasnih eksplozija, nakon čega je iz magacina kuljao gusti crni dim.

U udarnom talasu oštećeni su prozori na nekim kućama i uočen je veliki požar u zoni udara.

Sukob između Rusije i Ukrajine dostigao je izuzetno opasnu tačku, u kojoj Ukrajinci već udaraju duboko u rusku teritoriju, a Rusi „poliraju“ svoje taktičko nuklearno oružje za moguću upotrebu protiv NATO.

Kurir.rs/Oruzjeonline/Preneo: P. P.