Nestanak devojčice Medlin Meken (3) ostao je nerešen i nakon 17 godina, dok nova izjava svedoka inkriminiše osumnjičenog Kristijana B. za njenu otmicu. 

Naime, kako navode tamošnji mediji, bivši cimer osumnjičenog Kristijana B. (47) tvrdi da je priznao kidapovanje deteta u Portugalu. Podsećamo, Kristijan B. je trenutno u zatvoru zbog drugih zločina i sudi mu se u Braunšvajgu za niz seksualnih delikata. 

- Rekao mi je da je nešto ukrao u Portugalu. Bio je otvoren prozor, i on je ušao. Nije našao pare, ali je našao dete. Poneo ga je sa sobom - izjavio je bivši cimer. 

medlin-2.jpg
Yui Mok / PA Images / Profimedia, FILIPE AMORIM / AFP / Profimedia, Metropolitan Police/MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Podsećamo, Medlin Meken je nestala 2007. godine u rizortu u Portugalu, dok je bila na letovanju sa svojom porodicom. 

Svedok, i bivši cimer osumnjičenog, svedočio je na sudu gde je ispričao šta mu je Kristijan rekao, nakon što je provalio u stan u Portugalu, tražeći novac. Ali pošto nije našao novac, kidnapovao je dete, po navodima novog svedoka slučaja. Izjava se odnosi na 2007. godinu, kada je Medlin, koja je tada imala 3 godine, nestala iz stana u Praja da Luz. 

Istražitelji su godinama sumnjali da bi za nestanak Britanke mogao biti odgovoran Kristina B., ali za sada nedostaju odlučujući dokazi.

Kristijan B. trenutno služi sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog silovanja američke turistkinje. Zločin se dogodio u Praja da Luz 2005. godine. On je takođe optužen za silovanje Irkinje 2004. godine i nekoliko drugih seksualnih delikata u regionu Algarvea između 2000. i 2017. godine, uključujući i maloletnike.
Osumnjičeni, međutim, negira bilo kakvu umešanost u nestanak Medlin Meken i zločine za koje je optužen u Portugalu. 

Kurir.rs/Hojte/ Prenela: M.S.