Pacijenti i osoblje bolnice u Tenesiju ostali su zarobljeni na krovu bolničke zgrade nakon što je uragan Helena poplavio područje, usled čega je bolnica skroz potopljena!

Državna agencija za vanredne situacije i spasilačke operacije Nacionalne garde trenutno su na terenu u bolnici Unicoi u Ervinu u Tenesiju. Šef policije Ervina Regan Tilson rekla je lokalnoj novinskoj stanici VCIB da niko nije povređen u poplavi, iako je više od 50 ljudi zarobljeno na krovu bolnice. Spasilačke ekipe koriste čamce za spasavanje pacijenata i osoblja jer su putevi postali neprohodni zbog poplava.

Dramatične slike objavljene na društvenim mrežama pokazuju da je bolnica skoro potpuno potopljena u vodu.

Opasna operacija spasavanja

Rukovodstvo bolnice potvrdilo je da su pacijenti i osoblje morali da se evakuišu na krov bolnice nakon iznenadne poplave iz obližnje reke Noličuki.

U bolnici je bilo 11 pacijenata kada je počela evakuacija, ali u trenutku kada je bolnica poslala hitnu pomoć, "poplava se dogodila tako brzo da kola hitne pomoći nisu mogla bezbedno da priđu bolnici", navode nadležni. 

Voda oko bolnice i jak vetar u tom području otežavaju ulazak čamcima i helikopterima u to područje, navodi se u saopštenju.

- Situacija u bolnici je veoma opasna i operacija spasavanja će takođe biti veoma opasna - navodi se u saopštenju.

Helikopteri su stigli na lice mesta da evakuišu ljude.

Kurir.rs/Indeks.hr/ Prenela: M.S.