Libanska grupa Hezbolah potvrdila je u subotu da je njen vođa i jedan od njenih osnivača, Hasan Nasralah, ubijen u izraelskom vazdušnom napadu u Bejrutu prethodnog dana. Pored njega, ubijen je komandant snaga Kuds iranske Islamske revolucionarne garde Abas Nilforušan, prenosi iranska novinska agencija Mehr.

- Brigadni general, komandant Kuds snaga u Libanu, Abas Nilforušan, poginuo je tokom izraelskog napada na Bejrut, zajedno sa mučenikom Hasanom Nasralahom - navodi iranska agencija.

U saopštenju se navodi da se Nasralah „pridružio svojim kolegama šehidima“. Hezbolah je obećao da će „nastaviti sveti rat protiv neprijatelja i podržavati Palestinu“.

Nasralah, koji je vodio Hezbolah više od tri decenije, daleko je najmoćnija meta koju je Izrael ubio u nedeljama intenziviranih borbi sa Hezbolahom. Izraelska vojska je saopštila da je izvela precizan vazdušni napad u petak dok se rukovodstvo Hezbolaha sastajalo u svom štabu u Dahiji, južno od Bejruta, prenosi AP.

Ministarstvo zdravlja Libana saopštilo je da je šest osoba poginulo, a 91 povređena u napadima, koji su sravnili šest stambenih zgrada. Ali Karki, komandant Hezbolahovog Južnog fronta i drugi komandanti takođe su ubijeni, saopštila je izraelska vojska.

Kurir.rs/Mehr/AP/Preneo: P. P. 

 BONUS VIDEO

Kurir televizija "ODGOVOR IZRAELA ĆE BITI SNAŽAN, IZ AMERIKE IM PORUČILI SAMO JEDNO" Stručnjaci otkrili: Postoje DVE političke ideje oko napada!