U Volgogradskoj oblasti je noćas napadnuto skladište municije ruskog Ministarstva odbrane za koje ukrajinske vlaasti sa velikom sigurnošću veruju da je sadržalo iranske balističke rakete.

Ukrinform prenosi da je to izjavio Andrij Kovalenko, šef Centra za borbu protiv dezinformacija Nacionalnog saveta za bezbednost i odbranu.

- Kotluban, Volgogradska oblast. Napadnut je arsenal municije koji pripada Glavnom direktoratu za raketno i artiljerijsko oružje Ministarstva odbrane Rusije - napisao je Kovalenko na Telegramu.

On je naveo da je "tu bio uskladišten deo iranskih balističkih raketa, kao i lanseri za njih".

Izvor iz obaveštajnih krugova kazao je za Ukrinform da su ukrajinske bezbednosne službe i vojska izveli koordinisani napad dronovima na raketno skladište u ruskoj Volgogradskoj oblasti.

Navodi se da je skladište u selu Kotluban bilo na više od 600 kilometara od mesta lansiranja roja od 120 dronova-kamikaza koji su svi proizvedeni u Ukrajini.

Na ruskim društvenim mrežama je objavljeno da su se na mestu njihovog udara čule snažne eksplozije, nakon čega je na tok području izbio ogroman požar.

Ruske vlasti su ranije objavile da je tokom protekle noći oboreno 125 dronova, od čega 67 iznad Volgogradske oblasti.

(Kurir.rs/Ukrinform/Preveo i priredio: N. V.)

BONUS VIDEO

Kurir televizija "AKO UKRAJINA IZGUBI, OHRABRIĆE SE DRUGI AUTORITARNI REŽIMI" Biljana Šahrimanjan Obradović: Kina je prepoznata kao RUSKI SAVEZNIK