Umesto mirnog jutra, tokom kojeg je predvideo da ubere gljive, koje je već toliko puta brao, Petar A. (64) se odjednom našao u situaciji borbe za svoj život!

Naime, čoveka iz Bavarske je napala divlja svinja — i, prema njegovom svedočenju, neumorno se borila sa njim 20 minuta.

Neverovatno, 64-godišnjak je čak seo na nju i ubadao je nožem dok se oštrica nije odlomila. Kako se kasnije ispostavilo, divlja svinja je pre njega napala još jednog planinara, a do oba incidenta je došlo prošle nedelje u Frauenforstu, kod Kelhajma. 

- Čuo sam kako nešto šušti i video sam divlju svinju kako kruži oko mene na udaljenosti od desetak metara. Odjednom je napala, skočila na mene i gurnula me na zemlju - objašnjava gljivar, koji već 50 godina redovno bere pečurke u navedenom području. 

Kako je dodao, uzeo je džepni nož i zabio ga u životinju, dok se oštrica nije slomila. 

- Bio sam nasmrt uplašen i skoro sam odustao. Ali pošto smo oboje krvarili, napokon me je pustio - objasnio je Petar o vepru koji ga je napao. 

Međutim, na kraju ga je oterao jednim od svojih štapova, koji je poneo za sobom kao zaštitu od vukova. Petar A. je tokom tuče sa životinjom zadobio nekoliko modrica, posekotina, i otvorenu ranu na ruci od ujeda. Policija i šumari su ubili vepra nakon pronalaska u šumi, ali nije ustanovljeno da ima bolesti poput besnila, što bi objasnio uzrok napada. 

Kurir.rs/Bild/ Prenela: M.S.