Izraelska vojska (IDF) upravo je izdala saopštenje za javnost rekavši da je u toku iranski napad na Izrael. Naime, navedeno je da se eksplozije od udara ili presretanja čuju duž zemlje.

„Iz Irana su ispaljene rakete prema Državi Izrael. Naloženo vam je da budete u pripravnosti i tačno sledite uputstva Komande Otadžbinskog fronta. U poslednjih nekoliko minuta, Komanda Otadžbinskog fronta je podelila uputstva za spasavanje života u različitim oblastima širom zemlje.

Moli se javnost da se pridržava smernica Komande Otadžbinskog fronta. Nakon što čujete sirenu, morate ući u zaštićeno područje i ostati tamo do daljeg. Vojska čini i učiniće sve što je potrebno da zaštiti civile države Izrael“.

Napad Irana se nastavlja, stoji u najnovijem saopštenju izraelske vojske. Ponavlja se prethodna poruka stanovnicima da "ostanu u zaštićenom prostoru do daljeg".

"Eksplozije koje čujete su od presretanja ili palih projektila", rečeno je. Izraelska vojska javlja kako trenutno "identifikuje i presreće projektile".

Podsetimo, izraelske trupe upale su noćas na teritoriju Libana, kako bi izvršile "ograničene operacije protiv Hezbolaha". Prema rečima izraelskih zvaničnika, operacija će trajati nekoliko dana.

Prethodno je došlo do žestokog granatiranja Libana.