Lev Krajtman je bio na večeri u Jafi, u starom delu Tel Aviva, kada je čuo pucnje. Bez mnogo razmišljanja otišao je do mesta gde su teroristi noževima napadali ljude i pucali na njih. On je lovio jednog od terorista u sandalama i na kraju ga ubio hicem iz vatrenog oružja, piše Dejli mejl.

A Lev je već skoro godinu dana izraelski heroj. Naime, na dan kada je počeo rat između Izraela i Hamasa, 7. oktobra 2023. godine, uspeo je da spase 20 ljudi od masakra terorista na muzičkom festivalu gde je počinjen stravičan zločin u kome su poginule 364 osobe.

A sinoć je, nakon što je eliminisao jednog napadača, zbrinuo ranjenike, a službe bezbednosti su ubrzo eliminisale i drugog teroristu. U stravičnom napadu, koji se dogodio samo nekoliko minuta pre iranskog napada na Izrael, poginulo je sedam, a povređeno 11 ljudi.

Lev je o svemu ispričao za Dejli mejl:

- Živim odmah iznad železničke stanice u Jafi i seo sam da večeram jer sam bio gladan. Služio sam u Gazi poslednjih šest meseci, izviđao sam, tražio tunele, i prepoznajem zvuk pucnjave kada ga čujem. Otišao sam tamo i video mrtve ljude kako leže, zatim sam video ubice i počeo da trčim za njima.

Odlučio sam da pratim jednog od njih, pokušao je da pobegne od mene, krio se, ali sam uspevao da ga pratim sve vreme. Ispalio sam mnogo metaka u njega, jedan ga je pogodio, pokušao je da pobegne, ali je brzo pao, rekao je izraelski heroj.
Setio se i dana kada je sve počelo.

- Bio sam u blizini festivala i kada smo čuli šta se desilo, sakrili smo se i čekali vojsku. Onda smo spasli ljude sa festivala. Od tada uvek nosim pištolj sa sobom. I sada se uopšte ne osećam kao heroj, samo želim da se odmorim, zaključio je.

Kurir.rs/Dejli mejl/Jutarnji list/Preneo: P. P.