Nemac Rudolf Majer (68) iz Rotenburga shvatio je da neko koristi njegov Audi K5 dok su on i supruga bili na odmoru na Tajlandu. On je nemačkim medijima ispričao šta se dogodilo.

Rekao je da je na internetu pronašao kompaniju pod nazivom "Skivai Parking" koja je izgledala pouzdano, iako je ponekad naišao na loše kritike na Guglu. Rezervisao je uslugu parkinga, tri nedelje platio 115 evra.

„To je zaista jeftino po standardima Frankfurta“, rekao je Mejer.

Kako je preneo časopis Feniks, on je ugovorio mesto sastanka sa zaposlenim direktno na terminalu, a Mejer mu je predao ključeve automobila. "Skivai Parking" reklamira bezbedna parking mesta u blizini preduzeća.

Tri nedelje kasnije, porodica Mejer se vraća. Kontaktirao je kompaniju, zaposleni mu je vratio ključeve ispred terminala i Meier je mogao da se odveze. Međutim, Mejer je shvatio da je rezervoar za gorivo u vozilu bio malo puniji nego kada ga je napustio, unutrašnjost je bila lepo očišćena, a osećao se i slab miris cigareta. Pre nego što ga je predao, Rudolf Majer je fotografisao brzinomer i shvatio da pokazuje 2.700 kilometara više nego kada ga je napustio.

shutterstock-612605270.jpg
Shutterstock 

Zašto je njegov Audi prešao 2.662 kilometra? On i supruga su zvali firmu, ali se niko nije javljao.

Kasnije su dobili direktora kompanije Fraka B. On se mejlom izvinio Rudolfu Majeru i pričao o bezbednosnom propustu, koji je sada otklonjen. Istovremeno, upozorava penzionera da svoje nezadovoljstvo ne iznosi u javnost. U ovom trenutku, loše kritike o njegovoj kompaniji se već gomilaju na mreži.

Kompanija Franka B. na svojoj početnoj stranici reklamira podzemni parking i 24-časovni video nadzor. Svoj automobil možete predati zaposlenom direktno na aerodromu i dobiti ga nazad nakon odmora ili poslovnog putovanja. Ali šta se dešava u međuvremenu?

Mejer kaže da je direktor Frank B. rekao da je u kompaniji došlo do "zločina pronevere". U periodu parkiranja nedozvoljeno su pomerana razna vozila.

– Zaposleni koji su za ovo odgovorni odmah su bez prethodne najave dali otkaz i obavestili policiju. On nudi obeštećenje, ali više ne želi da o tome razgovara u javnosti, rekao je Mejer, koji još nije dobio konkretnu ponudu za obeštećenje.

Operater frankfurtskog aerodroma, Fraport, svestan je problema zbog „velikog broja različitih divljih ponuda“. Portparol Kristijan Engel stoga ukazuje na 15.000 parking mesta kompanije, sa dodatnih 8.500 koji su trenutno u izgradnji.

– Ovde je jedno sigurno: protiv „divljih ponuda” parking mesta biće preduzete mere ako se pokaže da su prekršile zakon. Ali aerodrom je i javni prostor u koji svako može da uđe. Sve dok se tamo ne bude ništa protivzakonito, biće teško intervenisati, rekao je Engel.

Majer kaže da je srećan što su mu „bar vratili vozilo” jer se moglo dogoditi da ostane bez vozila. Još uvek ne zna gde je vozilo bilo dok je bio na godišnjem događaju.

Slučaj sada istražuje policija Rotenburga. Mejer je podneo žalbu i istragu o „neovlašćenoj upotrebi vozila“, ali se ne nada da će to biti od koristi.

- Nisam jedini kome se ovo desilo, rekao je.

Kurir.rs/Fenix