Najmanje šest izraelskih vojnika poginulo je juče u borbama protiv pripadnika Hezbolaha, na jugu Libana.

Prema pisanju izraelskih medija, specijalci su ušli u selo Adajseh na granici, i locirali zgradu u kojoj su se nalazili pripadnici šiitske formacije.

Došlo je do razmene vatre, a borbi se pridružilo još desetak pripadnika Hezbolaha, koji su Izraelce gađali protivtenkovskim raketama i minobacačima.

izraelski vojnici.jpg
Israel Defense Forces 

Šiitski borci su nastavili da pucaju i tokom medicinske evakuacije.

U incidentu je teško ranjeno još pet vojnika, saopštila je izraelska vojska. Drugi su sa lakšim povredama prevezeni u bolnice.

U borbama na drugom sektoru fronta poginula su još dva pripadnika vojske. Svi poginuli vojnici imaju između 21 i 23 godine.

Jicak Oster (22) prvi je vojnik čiju je smrt potvrdila izraelska vojska. On je snimio video poruku za svoju porodicu neposredno pre nego što je upućen na front.

- Pravi vojnik se bori ne zato što mrzi ono što je ispred njega, već zato što voli ono što je iza njega - poručio je Oster.

On opisuje kada je poslednji put bio u gradovima na severu Izraela, koji su evakuisani zbog raketnih napada Hezbolaha.

- Ceo sever je spaljen i pust. To je jedna od najtežih stvari za mene.

Jicak je poručio svojim rođacima:

- Spremni smo, bićemo jaki, zaista vidimo ovo kao istorijsku priliku. Volim vas mnogo, veoma mnogo. Uvek ste u mom srcu.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izrazio je saučešće porodicama vojnika koji su poginuli.

- Stajaćemo zajedno i uz Božiju pomoć zajedno ćemo pobediti. Mi ćemo obezbediti večnost Izraela.

(Kurir.rs/Bild/Preneo: Đ. M.)

 Bonus video:

Kurir televizija NETANJAHUOVA VLADA VUČE OPASNE POTEZE! Eksperti: Što smo bliži izborima u Americi, veća je veovatnoća SUKOBA IZRAELA I HEZBOLAHA