Dok je uragan Helena divljao i pravio haos po delovima Amerike, Džon Sevidž je otišao do spavaće sobe svoje babe i dede da se uveri da su dobro — ali je onda doživeo nesvakidašnji šok!

- Čuli smo pucanje grane i sećam se da sam se vratio tamo i proverio kako su. Oboje su bili dobro, pas je bio dobro i smirio sam se kad sam video da je tako - počinje priču 22-godišnjak o svojoj babi i dedi, Marsiji (74) i Džeriju (78) koji su bili u svom krevetu. 

Ali nedugo zatim, Sevidž i njegov otac su čuli još jedan oštar zvuk, koji se ispostavio da je zvuk pucanja jednog od najvećeih drveća na imanju na ostrvu Bič u Južnoj Karolini, koje se srušilo na spavaću sobu njegove babe i dede. Džon Sevidž je rekao da su njegovi baka i deda pronađeni kako se grle u krevetu, dodajući da porodica misli da je Božji plan da ih povede zajedno, a ne da pate jedan bez drugoga. 

- Sve što ste mogli da vidite je plafon i drvo. U tom trenutku nisam osećao ništa sem panike. Kada su ih izvukli odatle, moj deda je očigledno prethodno čuo da drvo puca i prevrnuo se da pokuša da zaštiti moju baku - rekao je on.

"Jedna od najsmrtonosnijih oluja u istoriji SAD"

Oni su među stradalima u jednoj od najsmrtonosnijih oluja u istoriji SAD. Oluja je pogodila zajednice širom više država, poplavila kuće, izazvala klizišta i uništila mobilne usluge.

Džeri Sevidž je radio razne priručne poslove, ali je uglavnom radio kao električar i stolar.

- Otišao je u penziju, ali je radio i tokom penzije jer mu je bilo dosadno - rekao je Džon Sevidž.

Marsija Sevidž je bila penzionisana blagajnica u banci. Bila je veoma aktivna u njihovoj crkvi i volela je da bude tamo što je češće mogla, rekla je unuka Ketrin Sevidž (27). Imala je prelep glas i uvek je pevala, posebno gospel.

Kurir.rs/Si-Bi-Es Njuz/ Prenela: M.S.