Ukrajina će predstaviti "plan pobede" 12. oktobra na sastanku sa saveznicima u Nemačkoj, otkrio je danas ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

"Predstavićemo plan pobede, jasne, konkretne korake za pravedan završetak rata", napisao je Zelenski na društvenim mrežama.

On je rekao da se Kijev priprema za 25. Ramštajn sastanak 12. oktobra, prvi na nivou rukovodstava oko 50 zemalja koje podržavaju Ukrajinu.

Zelenski je tokom boravka u Vašingtonu plan predstavio američkom predsedniku Džozefu Bajdenu, kao i kandidatima na predsedničkim izborima u SAD, uz uveravanja da će ova jesen biti odlučujuća.

Podsetimo, Zelenski je ranije i intervjuu za "ABC News", rekao da njegov takozvani "plan za pobedu Ukrajine" nema nikakve veze sa pregovorima sa Rusijom, već je usmeren na jačanje Oružanih snaga Ukrajine.

Sa druge strane, Vladimir Putin je u julu izjavio da je prekid vatre u Ukrajini nemoguć bez pristanka "druge strane" na nepovratne korake prihvatljive Rusiji. Moskva ne može dozvoliti da neprijatelj iskoristi prekid vatre da poboljša svoju poziciju i obnovi snagu, otkrio je tom prilikom Putin.

(Kurir.rs, Beta)