Četrnaestogodišnji dečak je propao kroz svetlarnik jedne stambene zgrade u naselju Evosmos, u Solunu. 

Kako prenose tamošnji mediji, dečak se nalazi u teškom stanju u bolnici, gde je podvrgnut pregledima dok čeka operaciju jer ima tešku povredu glave. 

Šokantna nesreća se dogodila u subotu oko 19 časova. Pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, maloletnik se popeo na krov stambene zgrade i našao se u procepu gde je smešten svetlarnik, kada je puklo zaštitno staklo. Prema rečima stanara, maloletnici se često popnu na isti krov radi izvođenja vratolomija i tzv. parkura, što se veruje da je prethodilo i ovom incidentu. 

Bilo je samo pitanje vremena kada će se nešto ozbiljno desiti. Obavestili smo Opštinu i službe o ovoj situaciji, kako bismo postavili zaštitne barijere kako više ne bi mogli da se penju - naveo je jedan od stanara. 

"Pokušao je da dođe do daha"

- Bio sam u kupatilu u to vreme i čuo da kako se staklo lomi. Otvorio sam prozor i video kako dete leži, u veoma lošem stanju. Rekao sam mu da se ne plaši, ali ne znam da li me je razumeo. Pokušao je da dođe do daha - dodao je drugi. 

Napominje se da se za penjanje na krov stambene zgrade, prema rečima stanara, mora pristupiti sa glavnog ulaza, a zatim otključati krovna vrata. U suprotnom, moraće da skoči sa susedne zgrade, što se verovatno i dogodilo u ovom konkretnom slučaju.

Kurir.rs/Prototema/ Prenela: M.S.