Majka i njen ljubavnik su tri dana vozili telo devojčice u njenim kolicima nakon što je umrla od brutalnih povreda koje joj je on naneo, saopštio je sud.

Isabela Rose Vildon pretrpela je užasne povrede nakon što ju je navodno šutirao i gazio 24-godišnji očuh Skot Džef. Porotnici su čuli kako se veruje da je dvogodišnja devojčica umrla 26. juna prošle godine u privremenoj stambenoj jedinici u Ipsviču, a majka i očuh su krili njenu smrt.

Sudu u Ipsviču rečeno je da su nastavili da guraju njeno telo u kolicima sa podignutom kapuljačom kako joj se ne bi videlo lice.

Par je takođe navodno nosio njeno telo dok su išli u kupovinu da kupe opremu za kompjuterske igre. Nesreća devojčica konačno je otkrivena 30. juna pod ćebadima pod tušem u stambenoj jedinici.

Sudu je rečeno da je policajce dočekao neprijatan miris kada je kupatilo otključano.Jedan je povukao ćebad i video „lice malog deteta koje se nije pomeralo“. Imala je modrice na licu i bila je hladna na dodir.

Užas je otkriven kada je jedna žena prijavila policiji 30. juna da je primila poruku na Fejsbuku od "njenog prijatelja".

2023-chelsea-gleason-mitchell-24-939208487_a691e0 copy.jpg
Privatna Arhiva 

- Ta poruka je otkrila da je ćerka njene prijateljice umrla u snu tri dana ranije i da je bila u kolicima u kupatilu. Ta prijateljica je bila prvooptužena, Čelsi Glison-Mičel, a njena ćerka je bila Izabela - navedeno je.

Čelsi je optužena da je dozvolila smrt svoje ćerke dok je ona „stajala , gledala i ništa nije radila“.

Obdukcijom je utvrđeno da je devojčica imala "velike spoljašnje traumatske povrede mekih tkiva tela, uključujući glavu, vrat, trup, udove" i druga područja.

Takođe je pretrpela prelome oba zgloba i „kompleksni prelom karlice koji uključuje nekoliko kostiju“.

Njen uzrok smrti je naveden kao "embolija koštane srži uzrokovana traumom skeleta".


- Tužilaštvo tvrdi da je Isabela bila zdrava, zadovoljna, dobro negovana devojčica sve dok Skot Džef nije došao u njen život. On je krajem maja 2023. ušao  u vezu sa Čelsijem Glison-Mičel. Od tog vremena do svoje smrti, Izabela je bila podvrgnuta režimu brutalnosti koji je bio bezosećajan, okrutan i na kraju fatalan - navodi se.

Džef je negirao da je izazvao ili dozvolio Izabelinu smrt i ubistvo.

Kurir.rs/Sun