Sedam osoba je poginulo, a 11 je povređeno u sinoćnom raketnom napadu Izraela na stambenu zgradu u Damasku, objavilo je sirijsko ministarstvo odbrane, nakon prvih izveštaja u kojima su se pominjale četiri žrtve.

Izrael je izveo vazdušne napade na stambenu zgradu u Damasku, u Siriji, u pokušaju da ubije zvaničnika Hezbolaha umešanog u šverc oružja, javlja Njujork Tajms pozivajući se na izjave dvojice izraelskih zvaničnika.

Zgrada se nalazila u blizini iranske ambasade u okrugu Meze u Damasku, visoko utvrđenom naselju u kojem su smeštene ambasade i bezbednosne strukture, saopštilo je sirijsko Ministarstvo odbrane.

"Tajms of Izrael" piše danas kako se u više izveštaja navodi da je ciljana zgrada povezana sa iranskom Islamskom revolucionarnom gardom.

Ubijeno je sedam osoba, a 11 je povređeno, uključujući decu, saopštilo je ministarstvo.

Nije jasno da li je ciljani zvaničnik među mrtvima. Iranska ambasada u Damasku saopštila je da nijedan iranski državljanin nije ubijen ili ranjen, navodi NYT.

(Kurir.rs/Fonet)

 BONUS VIDEO

Kurir televizija OGROMNA OPASNOST ZA IRAN: Izrael spreman da iskoristi elektromagnetno oružje, prvi cilj – nuklearno postrojenje 'Natanc'?