Melanija Tramp, supruga kandidata za predsednika SAD Donalda Trampa, otkrila je da su komšije cinkarile njenu porodicu dok je živela u Sloveniji, te UDBA upala u kuću!

Melanija je u svojim memoarima, koji su objavljeni juče, svoje odrastanje u selu Sevnica opisala kao srećno. Sa šest godina je počela da se bavi manekenstvom, a majka Amalija, krojačica i otac Viktor, prodavac automobila, vodili su nju i sestru Ines na putovanja širom Evrope.

Međutim, da ne bude sve savršeno, pobrinula se UDBA koja je upala u kuću zbog "sumnjivog načina života" njenog oca koji je bio član Komunističke partije.

"Godine 1978. agenti su pretražili našu kuću tražeći 'dokaze kriminalne aktivnosti' nakon što je komšija prijavio da 'postoji nešto sumnjivo u načinu života mog oca'. Moj otac nikada nije proglašen krivim za zločin i nikada nije bio u zatvoru", napisala je Melanija.

viktor-i-amalija-knavs.jpg
Reuters/Kevin Lamarque, File Roditelji Melanije Tramp

Ona je dodala i da komunizam nije njegovo političke uverenje.

"Članstvo u partiji bilo je obavezno. Njegova pripadnost je bila obavezna jer je partija uvela automatsku mesečnu članarinu od dela njegove plate", tvrdi bivša prva dama SAD.

Britanski "Dejli mejl" se opširnije bavio Melanijinim ocem, pa je izvor rekao da je Viktorov članstvo u stranci pomoglo njegovoj porodici da dobije poseban tretman u gradu.

Tokom Melanijinog detinjstva, samo pet odsto Slovenaca su bili članovi Komunističke partije i iako njen otac nije eksponirao svoje političko opredeljenje, komšijama i rođacima je to bilo očigledno, izjavila je za "Dejli mejl" jedna osoba koja je živela u selu.

- Viktor je bio u stranci koja vam je pomogla da dobijete državne poslove ili više pozicije - rekao je izvor.

Međutim, Melanija u memoarima tvrdi da su do lagodnog života došli vrednim radom.

"Moja porodica, kao i mnoge druge, napredovala je zahvaljujući ambiciji, odlučnosti i snažnoj radnoj etici mojih roditelja. Moje detinjstvo je bilo ispunjeno srećom, lepotom i pozitivnošću, daleko od tipičnog narativa devojčice odgajane u komunističkom društvu", napisala je Melanija.

(Kurir.rs/Daily mail/Prenela: S. M.)

 BONUS VIDEO

Kurir televizija DA LI POSTOJI POVEZANOST DVOJICE ATENTATORA KOJI SU POKUŠALI DA SMAKNU TRAMPA? Stručnjaci odgonetnuli: Ovo su detalji oba napada