Jaka kiša u Milanu dovela je do izlivanja reke Lambro u ranim jutarnjim časovima, što je upalilo crveni meteo alarm u Italiji!

Reka se izlila i poplavila park koji ga okružuje, a odatle su ljudi evakuisani.

Na desetine telefonskih poziva stiglo je tokom noći Vatrogasnoj jedinici, koja je intervenisala na čišćenju podruma i podzemnih etaža u različitim delovima grada.

Savetnik za bezbednost i civilnu zaštitu opštine Milano Marko Graneli otkrio je koje mere su preduzete da ne dođe do većih problema.

- Pratimo kanalizaciju i reku, pokušavajući da što više smanjimo poplave i odbranimo kuće, prodavnice... Nažalost, reka Lambro je veoma "visoka" i nastaviće da raste, a kanalizacija sakuplja mnogo vode od intenzivnih kiša - otkrio je Graneli.

EPA Michele Maraviglia Poplave stigle u Italiju

Jak vetar i kiša jutros su pravile probleme i u pokrajini Breša, a gradonačelnici pojednih gradova odlučili su da zatvore škole.

Loše vreme pogodilo je i celu provinciju Bergamo gde su danas zatvorene srednje škole u ​​prestonici i većini drugih opština.

Potporni zid na putu koji povezuje Brembilju sa Laksolom srušio se u dolini Brembane, pa je aktiviran jednosmerni sistem saobraćaja, a jedan deo puta zatvoren je zbog klizišta.

(Kurir.rs/Corriere Della Sera/Prenela. S. M.)

  Bonus video:

Kurir/Privatna arhiva Poplave u Grčkoj