"Razvedri se, barem si uhvatio kriminalca", ovu su reči koje je izustila hladnokrvni ubica, nakon što je otkriveno da je ubila svoje roditelje, usled čega je četiri godine živela sa njihovim telima u porodičnoj kući u Pamp Hilu, u Čelmsfordu. 

Virdžinija Mekalou (36) uhapšena je prošle godine četiri godine nakon što je ubila svoje roditelje Džona (71) i Luis (70), a svoj zločin je pokrila tako što je "spiskala" 150.000 funti gotovine u njihovo ime. Virdžinija je njihova tela sakrila u improvizovane grobnice u kući, a kako se vidi po novim snimcima policajaca, ponašala se veoma nonšalantno i hladnokrvno kada je napokon uhvaćena

- Znala sam da će jednom doći do ovoga. U redu je da odslužim kaznu. Razvedri se, barem si uhvatio kriminalca, iako znam da ne delujem kao da sam zlobna - izjavila je tokom hapšenja, tokom čega se čuo i prigušeni smeh dok je "bodrila" policajce. 

Ubila ih da bi mogla da troši njihov novac

Policija je saopštila da je krenula u "pedantnu" kampanju "prevare i izdaje" nakon što je sebi pomogla u finansijama svojih roditelja — što je kulminiralo njenom odlukom da ih ubije i zakopa zločin kako bi mogla da nastavi sa tim. Rođaci kojima su godinama govorila da su odsutni na dugim putovanjima ili da su bolesni molili su sudiju da je "zaključaju" zauvek.

Brat njene majke rekao je sudu da će ona imati "puno vremena da planira nešto drugo" dok je u zatvoru.

Umetnica — koju je psihijatar na sudu opisao kao ispoljavajuću psihopatske sklonosti — priznala je policiji koja se pojavila da je uhapsi da ih je ubila pre nego što je provela više od četiri godine prikrivajući to. Telo svog oca je strpala u "improvizornu grobnicu" u krevetu u prizemlju, dok je majčine ostatke sakrila u ormar na spratu.

2024-10-11 19_00_48-Chilling moment Virginia McCullough calmly makes FULL confession to murdering he.jpg
Essex police 

Kako se dodaje, ocu je dala fatalnu dozu tableta za spavanje, nakon čega ga je ostavila da umre sam. Pronašla je njegovo telo sledećeg jutra, pre nego što je odlučila da ubije i svoju majku — a da 70-godišnja žena nije ni znala da joj je suprug preminuo. 

Virdžinija je tada donela još zastrašujuću odluku. 

Oca ubila tabletama, majka skončala u mukama

Jezivi napad je počeo čekićem — pre nego što je donela kuhinjski nož, jer "čekić nije odrađivao posao". 

- Udarala sam je kao da neko loše svira ksilifon, ili tako nešto - izjavila je ćerka na sudu. 

Zatim je držala majku za ruku dok je umirala, i izvinjavala se dok nije iskrvarila. 

Nakon ubistava, otišla je da kupi plastične rukavice i vreće za spavanje koje je koristila da umora tela svojih roditelja. 

Kako se zaključuje, sve ovo je uradila kako bi prekrila svoje tragove trošenja njihovog novca sa kreditnih kartica, bankovnih računa, penzija i beneficija, ali se usput i kockala njihovim parama. Čak je kreirala falsifikovane dokumente od finansijskih institucija da bi prikrila svoje tragove.

Svoje roditelje je lagala da je zaposlena kao veb dizajner, iako nije imala stalni posao od 2017. godine kada je radila kao konobar. 

Napokon je otkrivena jer se njen otac — koji je zahtevao redovne preglede zbog dijabetesa — dugo nije pojavio kod doktora. Istraga se ubrzo pretvorila u istragu ubistva, a kada je policija provalila u kuću u Pomp Hilu 15. septembra 2023. godine, Mekalou je priznala da su tela njenih roditelja u kući i da ih je ona ubila.

Sudija, Džastis Džonson, osudio je Mekalou na doživotni zatvor s minimalnom kaznom od 36 godina u petak, nakon što je na prethodnom suđenju priznala njihovo ubistva koja je počinila između 17. i 20. juna 2019. godine.

Kurir.rs/Dejli mejl/ Prenela: M.S.

Bonus video:

kurir televizija SEKTOLOG O SLUČAJU ŽENE KOJA JE DVE GODINE DRŽALA TELO MAJKE U KUĆI: Nije reč o delovanju sekte, već o nečem drugom