Istraga pogibije 29-godišnje Rebeke Moris počela je danas, a tom prilikom je otkriveno da je neposredno pred smrt majci poslala sliku krava koje su je ubile.

Rebeka Moris, poznata kao Beki, ubijena je dok je šetala svog psa, čivavu po imenu Zero, u selu Litltorpu u Engeskoj, 9. jula 2022. godine.

Na slici se u neposrednoj daljini vide krave, a ona je uz sliku i napisala "krave".

Istragom je otkriveno da je Beki slala poruke tokom šetnje, ali je prestala da odgovara , što je navelo njene roditelje da je traže. Zahvaljujući slici koju je poslala majci, roditelji su je brzo našli kako leži povređena.

Beki je doživela srčani zastoj, i uprkos naporima bolničara, kao i farmera Gaja Hatona i drugih stanovnika koji su joj dali reanimaciju pre dolaska hitne pomoći, proglašena je mrtvom na mestu događaja u 23.21.

Forenzički patolog dr Majkl Bigs, koji je izvršio obdukciju, rekao je poroti da su njene povrede "u skladu sa tragovima kopita od gaženja". Imala traumatske povrede, otiske kopita na grudima i rameni i ozbiljnu povredu jetre.

- Došlo je do velikog oštećenja jetre, što je dovelo do teškog unutrašnjeg krvarenja. To je glavni razlog zašto je Beki umrla - rekao je on.

Bigs misli da je u pitanju bio kratak incident sa jednom kravom, te da nema umešanosti ljudi.

- Nije bilo drugih povreda koje bi ukazale na umešanost druge osobe. U njenoj krvi je bilo tragova alkohola i propisanih lekova, ali ne količinama koje bi bile opasne - dodao je Bigs.

Istraga bi trebalo da se završi do kraja. nedelje.

(Kurir.rs/Guardian/Prenela: S. M.)

  Bonus video:

MONDO Krave