LIndzi Meri Klensi ubila je u januaru 2023. godine svoje troje dece, a njen suprug Patrik Klensi (33) odlučio je da progovori o svemu.

Medicinska sestra iz Bostona je bolovala od postporođajne depresije. Pokušala je i da se leči, bila je u bolnici, ali i izašla na svoj zahtev uz argument da to nije za nju. 

Kobne večeri, Patrik je otišao do apoteke i po večeru, a kada se vratio zatekao je suprugu gotovo bez svesti, sa isečenim vratom i rukama, u dvorištu. Bacila se sa drugog sprata kuće, a decu je udavila u podrumu.

Kora (5) i Doson (3) bili su mrtvi na licu mesta, dok je osmomesečni Kalan preminuo nekoliko dana nakon tragedije.

Patrik kaže da, uprkos svemu, nije oženio monstruma.

- Dva dana nakon što je izašla iz bolnice bila je dobrog raspoloženja. Na dan kada je počinila užas rekla je da je spavala dobro i da se tako i oseća - počeo je ispovest Patrik.

On je posle svega telefonski razgovarao sa njom.

- Rekla mi je da nije planirala da ih ubije, već da joj je glas u glavi odjednom rekao da to uradi. Nije zvučala kao moja žena kad smo se čuli. Rekla mi je da joj nedostaju deca. Nisam bio oženjen čudovištem - bio sam oženjen nekim ko se razboleo - kaže Patrik, koja je nekoliko dana nakon tragedije pozvao sve da joj oproste kao što je i on učinio.

Datum suđenja još Lindzi Meri Klins još uvek nije određen.

Patrik Klensi se iz kuće gde je živeo sa porodicom u gradu Daksbari u Masačusetsu preselio u stan na Menhetnu.

(Kurir.rs/Newyorker/Prenela: S. M.)