Potresna potraga za 31-godišnjom Biljanom Petrovom u Sofiji završila se tragično nakon što je njeno telo pronađeno u centru prestonice. Mlada žena, majka dvoje dece, nestala je pod misterioznim okolnostima nakon što je pobegla iz ustanove za mentalno zdravlje.

Kako prenosi Novinite, njeno telo pronađeno je u blizini "Central hall" u prestonici, nedaleko od mesta gde je poslednji put viđena prethodnog dana.

Prema rečima Biljanine bliske prijateljice Viktorije, mlada majka je poslednja dva dana pre nestanka provela sa njom i svekrvom dok je njen suprug bio na službenom putu. Kako tvrdi, ona je pre nestanka doživela napad panike.

"Bila je veoma uznemirena, veoma depresivna, sa dubokim uznemirenim mislima, stalno je govorila da je sve oko nje haotično i bila je usredsređena na to ko će se brinuti o deci jer je rekla da više ne može da brine o njima", tvrdi Viktorijina prijateljica.

Uznemireni Biljaninim stanjem, njeni rođaci su pozvali broj za medicinsku pomoć. Umesto toga, na adresu je stiglo 7-8 policajaca, koji su nakon razgovora sa mladom ženom pozvali Hitnu pomoć. Biljana je u pratnji porodičnog prijatelja prevezena u centar za mentalno zdravlje.

sshutterstock-1370275424.jpg
Shutterstock 

Prema rečima prijatelja koji je bio u njenoj pratnji, Biljana je nestala iz centra za mentalno zdravlje za samo nekoliko minuta nakon što je on izašao napolje. Po njegovom povratku, doktor je prijavio da je pacijentkinja pobegla.

Biljanine sestre izrazile su zbunjenost onim što se dogodilo. Flora Jordanova, jedna od njih, izjavila je medijima: „Ona ne bi na ovaj način napustila svoju decu, ne bi napustila muža. Njoj su dom i porodica uvek bili na prvom mestu“, rekla je Flora Jordanova, jedna od njenih sestara.

Rođaci mlade žene odbacili su mogućnost porodičnih problema, opisujući njenog muža kao "izuzetno dobru osobu" i "posvećenu".

Tragični slučaj postavlja pitanja o efikasnosti sistema mentalnog zdravlja i procedurama za praćenje kritično bolesnih pacijenata. Očekuje se istraga koja će rasvetliti okolnosti koje su dovele do kobnog kraja života mlade majke.

Kurir.rs/fakti.bg / Preneo: M. N.

 BONUS VIDEO

Kurir TV NISU SVA NESTALA DECA I OTETA" Radenković o uvođenju "Amber alerta" u Srbiju: Ovako sve institucije postupaju u isto VREME